Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

'Bankalar kredimizi erken çağırdı'

Türkiye'nin Singapur Büyükelçisi Taner Seben de, Uslu ve ortağı Çelim'in F1 başarısından övgüyle söz ediyor. İSO 500 sıralamasında 337'nci sırada bulunan Genpower, Türkiye'deki jeneratör pazarında yüzde 28 ile en büyük payı alıyor. Vietnam ordusundan Myanmar'a kadar 120 ülkeye jeneratör satıyor.

Pazar 500 milyon $!

Müjdat Uslu, neden agresif büyüdüklerini de şöyle ifade ediyor: "Türkiye'de büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi başladı. 5 katın üzerindeki her apartmanda jeneratör şart olacak. Sadece önümüzdeki 5 yıl içinde yapılacak 60 bin yatak kapasiteli hastane yatırımı var ki, bu bile 450-500 milyon dolarlık jeneratör demek.
Buna hazırlık yapıyoruz."
Şirketin aldığı kredileri bankaların geri çağırması yüzünden zor günler yaşadıklarını da anlatan Uslu, "7 yıl vadeli kredi aldık.
Bankalar 2012 başında bir sürü firmayı batırdı. En az 7-8 firma iflas erteleme istedi. Bizden de erken tarihte krediyi geri istediler.
25 milyon dolar kullanmıştık.
Daha ödemesiz dönemi bitmemişti.
3 ay kadar müzakere ettik ve yeniden yapılandırdık" diyor.
Müjdat Uslu, yabancı fonlarla ortaklığa karşı olduğunu, ancak 3-4 ay içinde halka açılmak için hazırlık yaptıklarını da sözlerine ekliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA