Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kapısından sokmazlardı oysa şimdi tasarımı bir Türk'e emanet!

Nereden nereye. Bir dönem Türkiye'den tekstil ve konfeksiyonculara kapılarını sonuna kadar kapatan dünyanın en önemli tekstil ve konfeksiyon fuarı Paris'teki Premier Vision'un tüm çalışanlarının ve tanıtım elçilerini moda tasarımcımız Atıl Kutoğlu'nun giydireceğini duyunca o günler ve bizim tekstilcilerin mücadeleleri geldi aklıma.
Evet modanın kalbi Paris'te atıyor ve dünyanın önemli tekstil ve konfeksiyon alıcıları da yılda iki defa düzenlenen Premier Vision'a akın ediyordu. Ancak bu fuar Türkiye'nin tekstilcilerini asla kabul etmiyordu. Onlar da bu fuarın hemen karşısındaki bir otelin balo salonunda alternatif fuarlar düzenlemeye başlamışlardı. Bana da defalarca haber konusu olmuştu. Sonunda öylesine büyümüş ve öylesine etkili olmuşlardı ki, Türkiye'deki pozitif gelişmelerin de tetiklemesiyle Premier Vision birer birer Türk tekstilcilerini fuara kabul etmeye başlamıştı.
Bugün gelinen noktaya bakar mısınız? Yıllarca Sonia Rykiel, Jean Paul Gaultier, Christian Lacroix, Jean Colonna, Yohji Yamamoto ve Martin Margiela gibi Paris merkezli dünyaca tanınmış modacılarla çalışan ve onların tasarladığı kreasyonları çalışanlarına giydiren Premier Vision, bu kez Atıl Kutoğlu'nun kapısını çalmış.
En son geçen yıl Avusturya devletinin en yüksek onur madalyasına layık görülen Atıl Kutoğlu, şu günlerde koleksiyonun hazırlığıyla meşgul. Kutoğlu'nun hazırlayacağı kıyafetler hem bu yıl şubat ve eylül aylarında düzenlenecek Paris'teki fuarda, hem de Premier Vision'un New York, Sao Paolo ve Tokyo'daki fuarlarında tanıtım elçileri tarafından giyilecek. Kutoğlu'ndan öğrendiğim kadarıyla tasarımda kullanılan kumaşları Yünsa üretmiş. Deri Tanıtım Grubu da devreye girerek kostümlere eşlik edecek Kutoğlu'nun tasarladığı deri ayakkabı, çanta ve kemerlere sponsor olmuş. Bu arada geçtiğimiz günlerde Vodafone ile de çalışmaya başlayan Atıl Kutoğlu, gsm şirketinin özel müşteri temsilcileri için de kıyafet tasarladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA