Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Mavi değil Sarı Melekler

Fenerbahçe Acıbadem'in bayan voleybolunda Avrupa'nın 1 numaralı kupasındaki şampiyonluğuna iki maç kala Cuma öğleden sonra Cannes'dayız. Nice Havalimanı'na indiğimizde güneşli bir gökyüzü karşıladı bizi. Cannes'da ise müthiş bir rüzgar. O sert rüzgarda akşamüstü sahilde yürüyoruz. Genç-yaşlı, çoluk-çocuk herkes sahilde. Bir grup genç kız kumda voleybol oynuyor. "Ata sporları galiba" diyoruz. Cannes, bir tatil beldesi. Şehrin sahildeki ana bulvarı palmiyelerle donanmış La Croisette, büyük otellerle plajı ayırıyor. Tıpkı Marmaris gibi. Ama biz Marmaris'i yıllarca "her şey dahil" diyerek Avrupa'nın en az döviz bırakan turistlerine pazarlarken, Cannes 70 yaşını devirmiş önemli bir film festivalinin de gazıyla bugün çok önemli bir turizm merkezi. Üstelik buraya gelenlerin ödeme gücü ülkemizdeki benzer beldelere gelenlerle kıyaslanmaz. Böyle bir pazarlama uçurumu var aramızda. Ertesi gün güneş de kayıp, rüzgar da. Sahil kadar denizin üstü kalabalık bu kez. En küçük optimistinden büyük yelkenlilere boy boy tekneler bir renk cümbüşü yaratıyor. Ev sahibi Cannes ile oynanacak yarı final öncesi caddelerdeki 150 kadar panolarda Fenerbahçe Acıbadem'in Fransızca "Kupayı almaya geldik" yazılı afişlerini görünce önce bir şaşkınlık sonra bir sevinç kaplıyor içimizi. Dün SABAH'ta fotoğrafını gördüğünüz afişler bunlar. Öyle 1-2 değil, şehrin her yerinde karşınıza çıkıyor.

KÖTÜ BAŞLASA DA...

Maçı oynamadan kazandığımızı hissettiren psikolojik üstünlükle tutuyoruz salonun yolunu. Maç Cannes'ın "Zaferler Sarayı" adındaki salonunda. İlk sette Avrupa'yı kasıp kavuran F.Bahçe Acıbadem'i tanımak mümkün değil. Ama sonra gerçek yüzlerini gösteriyorlar. Dördüncü seti de Cannes çok iyi oynayınca iş final setine kalıyor. Nefes kesen final setinde iki takımın 7 maç sayısı sonrası 8. sayıda F.Bahçe Acıbadem finale adını yazdırıyor. Salona ilk girdiğimizde Cannes tribününde Blue Angels, "Mavi Melekler" pankartı dikkat çekiyor. Bizimkilerin lakabı da malum: Sarı Melekler.
Dün Cannes'da cennet sarılacivertti. Bugün bu cennetten Sarı Melekler kupayı çıkaracak ve bizler de İstanbul'da yarın sabaha "Avrupa Şampiyonu F.Bahçe Acıbadem" afişleriyle uyanacağımıza inanıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA