Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Hakarete hayır!

Türkiye'de spor yazarı, yorumcusu öyle çok ki... Bu işi kolay sananların, dışarıdan ahkam kesenlerin sayısı ise çok daha fazla. Yazarımız Ömer Ağabey'e (Üründül) karşı yürütülen kampanyayı gördükçe, gazetecilik adına geleceğe endişeyle bakmaktan kendimi alamıyorum.
Bir kişinin yorumuna katılmayabilirsiniz. Yorumlarını yetersiz de bulabilirsiniz. Ama hakaret ne oluyor? Magazin yazarı bile Ömer Ağabey'e vuruyor. Hem de belden aşağı. Ama yorumculuğunu TRT spor yöneticilerine cömert davranmasıyla açıklayarak bütün o insanlara da hakaret ediyor. Onun Apollo 11-Cristiano Ronaldo rezaletini unutmadık. Apollo 11'in saatte 26 kilometre hızla gittiğini, dünyadan aya ancak 600 küsur günde ulaşabildiğini düşünen bir kafa bu.
Futbol yorumculuğu hiç kolay iş değildir. Sports Illustrated, The Times, La Stampa, Corriere dello Sport'ta köşesi olan Gabriele Marcotti, İspanya-Almanya maçı öncesi Twitter'da "Torres'i yedek tutmak Del Bosque'ye pahalıya mal olabilir. Bugüne kadar iyi oynamadı ama yedek girince de verimli olamıyor. Pedro'nun yerine Llorente olmalıydı. Sahada devlercücelere karşı" diye yazdı. O Pedro, maçın en iyilerindendi. Del Bosque de "Pedro'yu Lahm'ın çıkışlarını önlemek için tercih ettim" açıklamasını yaptı.
Son oynanan maçtan basit bir örnek bu. En ünlü futbol yorumcuları bile yanılabiliyor. Canlı yayında bir programda işiniz daha da zordur. Canlı yayınlanan bir maçta yorum yapmaksa her babayiğidin harcı değildir.

FUTBOLA SEVDALI
Ömer Ağabey gazetelerde yıllardır futbol yazıyor. Farklı kanallarda 14 yıldır yorumculuk yapıyor. Yazmayacağı, yorumlamayacağı bir maça, sırf futbol keyfi için, işini- ailesini bırakıp gidecek kadar sevdalı futbola. Yorumlarını beğenmeyenlerin de, bu tutkuya şapka çıkarması gerek.
Futbol bilgisine gelince... Ömer Ağabey'in kupa başlamadan üç gün önce 8 Haziran'da SABAH'ta çıkan yazısından birkaç cümle:
"İspanya'nın sistemi ve oturmuş pas trafiği en büyük avantajı. Arjantin'in de başta Messi olmak üzere önemli yıldızları var. Ancak teknik direktör Maradona bana güven vermiyor. (...) Bir de sürpriz adayım var; Hollanda. Ama sakatlanan Robben iyileşemezse, bu görüşüm değişecek."
Ne oldu? Robben iyileşti ve Hollanda İspanya ile finalde buluştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA