Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

65 ilde protesto edildim

CHP gençlik örgütleri 65 şehirde geçen hafta benim aleyhime protesto gösterileri düzenledi. Evet, yanlış okumadınız aynen böyle oldu.
Ayrıca CHP'li gençler beni topluca mahkemeye verdi. CHP'nin resmi internet sitesi gibi çalışan gercekgundem. com'dan okuyalım...
"CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve arkadaşları, Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'yı partilerine yönelik hakaretlerinden dolayı mahkemeye verdi. CHP'liler, Kütahyalı hakkında tazminat davası açtı.
Sabah Yazarı Kütahyalı'nın salı günü kaleme aldığı yazısı CHP Gençlik Kolları üyelerince mahkemeye taşındı. Sabah saatlerinde Avukat Turan Aydoğan ile Çağlayan Adliyesi'ne gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri, şikâyet dilekçelerini mahkemeye sundu. Avukat Aydoğan'a vekalet veren 65 ilin gençlik kolları başkanı da davaya müdahil olduklarını belirtti. Öte yandan, bugün saat 14.00'te bazı illerde, Kütahyalı'yı kınayan basın açıklamaları yapacağı da belirtildi."
Ben bir liberal-demokratım ve dolayısıyla her türlü protesto hakkına saygılıyım. O gösterilerde kimi şehirlerde bana yönelik küfür ve hakaret de olmuş, resimlerini gördüm, videolarını izledim ama CHP'li arkadaşların canları sağ olsun. Kıt zekâlı sosyalist arkadaşların çıkarttığı bir karikatür dergisi de söylemediğim sözlerden dilime prezervatif giydirdi, önemli değil.
Hadi tüm bu yapılanları ifade özgürlüğü kapsamında görelim, eyvallah. Ama şimdi tüm CHP'li, ulusalcı ve sosyalist gençlere sormak istiyorum, lütfen şu sorularıma cevap verin:
Yıllarca "Kahrolsun Emperyalizm" ve "Yaşasın Tam bağımsızlık" diye nutuklar atmadınız mı? Şimdi "Emperyalist" dediğiniz devletlerin sizleri destekleyen resmi açıklamalarında niye bu kadar sevindirik oluyorsunuz? Şu an "Emperyalizme tam bağımlı" Türkiye'nin savunuculuğunu yaptığınızın farkında mısınız?
Yıllarca CNN, BBC, Al Jazeera gibi yayın organlarının "emperyalizmin medya ayakları" olduğunu söylemediniz mi? "Anti-emperyalist bir kahraman" olarak gördüğünüz Esad'a karşı bu kanallar yayın yapınca neler söylediniz?
Şimdi "emperyalist" dediğiniz bu kanallardan medet ummak emperyalizmin maşası dediğiniz çevrelere tapmak değil midir?
Emperyalistlere "Lütfen daha fazla Türkiye yayını yapın" diye her gün yalvarmak ulusalcılıkla ya da sosyalizmle ya da CHP ilkeleriyle bağdaşıyor mu?
Amacınız Erdoğan'ı devirmek. Eyvallah, demokratik yollarla elinizden geleni ardınıza koymayın. Ama Erdoğan devrilsin de isterse ülkede kan gövdeyi götürsün demek vatana ve insanlığa ihanet değil midir?
"Tayyip gitsin de isterse emperyalistler iktidara gelsin" demek vatana ve insanlığa ihanet değil midir?
İstanbul'a dünyanın en büyük havaalanının yapılmasını, İstanbul'un Avrupa'nın düğüm ve dağılım noktası olmasını istemiyor musunuz?
Eğer bu üçüncü havaalanı yapılırsa Londra ve Frankfurt'un unvanını İstanbul alacak o sebeple hem İngiliz ve Alman devleti hem de Lufthansa ve British Airways gibi şirketler bu projeyi istemiyor.
Siz bu devletlerin ve şirketlerin çıkarlarından mı yanasınız yoksa Türkiye'nin ve bu milletin çıkarlarından yana mı?
Aynı şey "emperyalistler"in elimizi kolumuzu bağlayan Montrö Sözleşmesi'ni fiilen ortadan kaldıracağımız Kanal İstanbul projesi için de geçerli. Alman yetkililer açık bir dille üçüncü havaalanı ve Kanal İstanbul'a da karşı çıkıyor. Yoksa siz de "Alman emperyalizmi" ile aynı çizgide misiniz?
Üçüncü havaalanı ve Kanal İstanbul ile ilgili pozisyonunuz nedir?
Vereceğiniz cevaplar "Yıllarca 'Tam Bağımsız Türkiye' diyenlerin 'Emperyalizme tam bağımlı Türkiye' için savaştığına şahit oluyoruz" sözümün haklı olup olmadığını gösterecek.
Haksız çıkarsam gurur ve kıvançla özür dilerim.
CHP'li gençlerin, ulusalcı gençlerin ve sosyalist gençlerin bilerek ya da bilmeyerek "emperyalizmin piyonu" haline gelmediğini görmek bana mutluluk verir.
Bakalım cevaplar emperyalistlerin istediği gibi mi olacak, yoksa Türkiye'nin ve bu milletin menfaatleri doğrultusunda mı olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA