Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

ODTÜ'deki faşizmden alınacak dersler

ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik faşist eylemin görüntüleri utanç verici. Kendine ilerici diyen bir grup önce başörtülü kızları taciz ediyor, sonra da özel güvenliğin de yardımıyla ODTÜ'den bu genç kız- ları kovuyor ve bir de bu faşist eylemleriyle gurur duyuyor. Bu faşizmin videosunu çekip internette de yayınlıyorlar.
Görüntülerde başörtülü kızları "cemaatçi" diye suçlayarak kovuyor bu faşist grup. "Dikkat Cemaat Var" diye pankart açmışlar. Fethullah Gülen Hareketi'ne mensup olmak, ODTÜ'ye bu sene kaydolan dindar öğrencilerle iletişime geçerek onları Gülen Hareketi'nin yurtlarında kalmaya teşvik etmek "kovulmayı gerektiren bir suç" bu faşistlere göre. Videoyu izlerken 1997-98 öğretim sezonuna ışınlanmış hissettim kendimi. Tam bir rezalet tablosu.

***

Özgür ve demokratik bir ülkede her yasal grup üniversiteye yeni kaydolan öğrencileri tavlamaya çalışır, stantlar açar, gelen öğrencileri ikna etme yarışına girer.
Üniversite böyle bir evrensel demokratik platformdur. Fakat bu İslamofobik zihniyet dindar kimliği olan tüm gençlik gruplarını üniversite ortamından kovmayı meşru görüyor. Bu ülkenin çoğunluğunu oluşturan yurttaşlar bu faşizan zihniyeti iyi bilirler.
Senelerce Türk devletine hâkim olan çizgi de budur. Fakat ODTÜ'deki bu faşizm gösterisinden bu ülkenin tüm dindar ve demokrat yurttaşlarının alması gereken sağlam bir ders var.
***
Kendilerine "ilerici" diyen bu faşist grup kayıt sırasında stant açmaya çalışan iki grubu üniversiteden kovduğunu duyurdu.
Birincisi "cemaatçiler" dedikleri Fethullah Gülen Hareketi mensubu öğrenciler. İkincisi de "gericiler" dedikleri AK Parti gençlik kollarına mensup AK Gençlik grubu.
Üniversite yerleşkesinin kayıt yapılan bölümünde bir stant açarak kendilerini ve faaliyetlerini tanıtmak isteyen iki grup da bu faşist grup tarafından yaka paça kovularak yerleşkeden uzaklaştırıldı. İslam düşmanı faşizm AKP ya da Cemaat diye ayrım yapmıyor.
Bakın faşistlerin attığı iki tweete.
"Kendilerine 'AK Gençlik' diyen bir grup marjinal, ODTÜ kayıtlarında stant açmaya çalıştı. ODTÜ'nün ilerici öğrencileri tarafından kovuldular." "Yeni kayıt olan öğrencileri iftiralarla, yalanlarla kendi yurtlarında kalmaya zorlayan cemaat üyelerini ODTÜ'den kovduk."
***

Görüldüğü gibi hem Hizmet'in hem AK Parti'nin hem de liberallerin düşmanı olan bu faşizan zihniyet dimdik ayaktadır.
Devletin içinde de bol bol "uyuyan hücre"leri mevcuttur. O sebeple Hizmet Hareketi'yle AK Parti'nin tabanı ayrışamaz.
Eğer dış kaynaklı fitneler başarılı olursa dindarları okuldan kovmayı marifet sayan İslam- düşmanı faşist zihniyet kazanır.
Allah'a şükür ki kimi dış kaynaklı fitneciler her geçen gün meczuplaşıyor, toplumda hiçbir önemleri yok. Meczuplaştıkça yalan ve iftira yöntemlerini iyice abartıp gülünçlük düzeylerini artırıyorlar. Hizmet'in ileri gelenlerine de çamur atıyorlar. O meczuplara bu hukuk dışı talimatları verenler de iyot gibi açığa çıkıyor.
2014'e giderken toplumun çoğunluğu demokrasi etrafında kenetlenmiş halde.
Çünkü toplum biliyor ki aksi halde hem Erdoğan'ın hem Gülen'in hem de tüm Türkiye'nin düşmanı bu faşist zihniyet yeniden kazanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA