Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Köşk'te olanlar ve Gül'ün yeni kitabı

Köşk resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile kimi gazeteciler arasında geçenler ve sonrasında olanlar çok tatsız. Murat Yetkin'in yazdıkları bire bir doğruysa -ki diğer şahitler Yetkin'in yazdıklarının doğruluğunu teyit ediyor- durum çok daha üzücü demektir. Hayrünnisa Gül'ün -ne kadar haklı olduğuna inanırsa inansın- böyle davranmaması gerekirdi.

***

Bu tavır Abdullah Gül'ü de ve Gül'ü sevenleri de zor durumda bıraktı. Abdullah Gül de kimilerine sitem etmiş ama son derece ince bir dille. First Lady ise duygularına yenilerek nezaket sınırlarını maalesef aşmış. Öte yandan Hayrünnisa Hanım'ın bu tavrına muhatap olan gazetecilerin işi uzatmaması ve bu olayla ilgili konuşmaması da isabetlidir. Bu tatsız olayın üstü hemen kapatılmalıdır. Bu arada bu veda resepsiyonuna Pensilvanya medyasından hiçbir kimsenin çağrılmaması talimatını bizzat Abdullah Gül'ün vermesi de şayanı dikkattir.
***

Abdullah Gül'ün hayatını anlatan detaylı bir biyografi kitabı çok yakında çıkıyor. O kitapta da kamuoyu ayrıntılarıyla okuyacak ki Abdullah Bey siyasal konjonktürü sonuna kadar analiz etmeden asla fevri tavır almaz.
***

Gül asla duygularına yenilmeyen çok zeki bir adamdır. Abdullah Bey analitik ve müzakereci bir beyne sahiptir. Tüm siyasal yaşamı boyunca nefsine hâkim olmayı ve akıl yolundan ayrılmamayı bilmiştir.
***

Gül'ün asla kimsenin şişirmesine ve gazına gelmeyen bir karakter özelliği vardır. Gül'ün Kayserili kimliğinin de altını çizmek gerekir. Gül kâğıt üzerinde değil tam anlamıyla bir Kayserilidir. Yakında yayınlanacak bu biyografik eserde bu yazdıklarımın örneklerini de okuyacaksınız.
***

Geçen hafta çarşamba günü yazdığım gibi her şeyden önce şu gerçeği herkes kafasına koymalı: Abdullah Gül'ün Tayyip Erdoğan'la çatışacağını zannetmek Abdullah Gül'ü tanımamaktır. Abdullah Gül hiçbir koşulda Tayyip Erdoğan'la karşı karşıya gelecek siyasal bir pozisyon almaz. Bunu umanlar hayal kırıklığına uğrayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA