Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'Ziraat bonolarının vadesi dolsun özelleştireceğiz'

* Kamu bankalarının geleceği: Ziraat Bankası ve Halkbank'ı halka açacağız. Her iki bankanın portföyünde özel tertip tahviller var. "Bunlar nasılsa kamuya borç" diye bir sallama olmaz. Bu kağıtların vadeleri uzun ve piyasada işlem görmüyorlar. Halka açılma işleminin ardından, kamu bankalarındaki özel tertip tahvillerinin vadesi de gelecek. Böylece gerek Ziraat, gerekse Halkbank müstakbel alıcılar için daha cazip olacak. Halka açılma Halkbank ile başlayacak sonra Ziraat takip edecek. Danışman firma raporunu hazırladı, 2006'yı önerdi.

* Gurbetçi dövizleri: Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın Merkez Bankası'nda mevduatı var. Vatandaşlarımız bunu Türkiye'de değerlendirmek istiyorsa kapıları kapatmamak lazım. Bu bir kaynaktır. "Bunları istemiyoruz, soğuk bakıyoruz" demiyoruz. Değerlendirilmesi başka şekillerde olabilir.

* Mutlu eden hesap: Araç muayene istasyonları özelleştirme ihalesi için Kemal Bey (Unakıtan) "Rüya gibi bir şey" dedi. 17 Aralık'tan bir gün önce 600 küsur milyon dolar teklif, tahminler arasında yoktu. Bu tutarın yüzde 30'u yabancı sermaye. 600 çarpı yüzde 30, 180 eder. Dakika 1, gol 1. Allah bereket versin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA