Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Cansızlar: Borsa'nın şirketleşmesi ÖİB'ye bırakılamaz

SPK Başkanı Doğan Cansızlar, İMKB'nin şirkete dönüştürülerek özelleştirilmesinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından yapılmasına karşı çıkacağını söyledi. Cansızlar, Abant zirvesindeki değerlendirme toplantısında, "İMKB, ihtisas isteyen bir müessese. Normal bir devlet kuruluşu gibi özelleştirilmesi sakıncalı olur" dedi ve şöyle devam etti: "İMKB ve Altın Borsası'nın özelleştirilmesinden yanayım. Dünyada özelleştirme konusunda bir elin parmağını geçmeyecek modeller var. Bu modeli, uluslararası bir danışman firmanın önermesi, genel kabul görmesi ve yabancı sermayenin ilgisi açısından önemli. SPK olarak hükümete ön sunum yaptık. Karar verilirse çalışmayı tamamlarız. Türkiye, küresel sermayenin gözdesi oldu. İMKB'ye de büyük ilgi var." Cansızlar, özerk kurul üyelerinin günlük işlere karışmalarını da şu sözlerle eleştirdi: "Kurullar, farklı kişilerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanılsın diye farklı kurumlardan oluşur. Yoksa orayı hep birlikte idare etmek için değil. Bir üye, 'Şu araç şöyle kullanılsın' diyorsa orada çok başlılık vardır. Üst kurullarda sektör mü önemli, idari işler mi? Yönetime karışmayı seviyoruz. Böyle bir aile düşünün, dağılır gider."

'OFER'DEN TEKLİF YOK
İMKB Başkanı Osman Birsen Tüpraş ve Galataport ihalesi ile gündeme gelen Ofer Ailesi'nden, borsanın şirketleştirilmesine ilişkin teklif almadıklarını söyledi. Birsen, 10 yıllık indirgenmiş nakit akımına göre ilgili bakana Oferler'in bir teklif sunduğuna ilişkin duyumlar için "Her türlü yatırımcıdan borsamıza ilgi olması sürpriz değil" yanıtını verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA