Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Naci Bey, Fethi Bey...

20 yılı aşkın mesleki tecrübeme dayanarak ve devlet kurumlarının yapısal dönüşümünü yakından izleyen biri olarak söylüyorum. "Değişime direnç" ile "değişimde adalet duygusu" arasında hassas bir çizgi söz konusudur. Bu çizgi aşıldı mı, ne yaparsanız filmin başa sarılması kaçınılmazdır. Kamu gücü ile belki vaziyeti idare edebilirsiniz ama kamu vicdanını asla. Zira devlet dairelerinde çalışanların öyle bir sağduyusu vardır ki içine sinmese de bazı kararlara katlanır. Yönetimi elinde bulunduranlar, kör ve sağır olursa vicdanın sesini duyurmaya çalışır. Olmadı mı, bir gün gelir yılların birikimini dışa vurur.
İşte bunun için diyorum ki...
Maliye Müsteşarı Naci Ağbal... "Yalnız adam olma, meslektaşlarınızdan dışlanma pahasına kritik işlere imza attınız. Bakanlığın zihni hafızasına kazındınız. Vergi denetiminde kurduğunuz yapının neticelerini zamanla göreceğiz. Lakin milli emlak denetmenleri ile muhasebat kontrolörlerinin makul itirazlarını da ele almalısınız!"
Aynı şekilde SGK Başkanı Fethi Acar... "İkinci kez geldiğiniz bu görevde deneyimlisiniz. Sistemin bütününü görebiliyorsunuz. Sahada iyi iş çıkarıyorsunuz. Ancak kurum içine de bakmalı, örneğin SGK icra memurlarının da sorunlarına çözüm bulmalısınız!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA