Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

İbret-i âlem

TBMM'deki bütçe görüşmeleri, sıcak konuların üstünden geçmek için iyi bir fırsat sundu. Bütün bakanlar, grup başkan vekilleri, muhalefet partilerinin liderleri aynı anda Meclis'te olduğu için hem birebir görüşme imkânı bulduk hem de sorunlu alanlara ilişkin farklı bakış açılarını dinledik. Ama bir konu var ki hâlâ güncelliğini koruyor:
"Dokunulmazlık!"
Burada iki görüş ön plana çıkıyor:
1- İlkesel bazda bakanlar, "Yasama, yargının ipoteğine girmemeli. Sadece bugüne bakarak hareket edilmemeli ilerisi de düşünülmeli" diyor. Esasen milletvekili dokunulmazlığı da yargılanmama imtiyazı vermiyor. Sadece, dosyaların dönem sonuna bırakılmasını sağlıyor. Üstelik zaman aşımı da işlemiyor. Yani, vekilliği biten er ya da geç yargının karşısına çıkıyor.
2- Duygusal bazda bakanlar, "Toplumun nabzını göz ardı edemeyiz. İbret-i âlem için bazı vekillerin dokunulmazlığı kaldırılmalı. Dağda, teröristle kucaklaşanlara tolerans gösterilmemeli" görüşünü savunuyor.
Ve son tahlilde...
BDP'li vekillere ibret-i âlem için dokunma eğilimi ağır basıyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA