Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

O vekillerin okuması gereken kitap!

Sizce, aşağıdaki tespitlerin sahibi kim olabilir? Veya şöyle soralım: "Bir sağ partili mi yoksa sol partili mi söylemiş olabilir?"
Önce, o tespitlerden kesitler aktaralım:
Türkiye'de her türlü toplumsal, siyasal, ekonomik talebin baskılanması ve rejime yönelik tehdit sınıfına sokulması rejimin dar sınırlar içine hapsolmasına ve özgüvenini yitirmesine neden olmuştur.
Cumhuriyet'in demokratikleşmesi ve özgürlükler alanının genişletilmesi büyük önem taşımaktadır.
Bunun için devlet felsefesinin belli etnik ve mezhepsel yapılara dayandırılmaması gerekmektedir.
Türkiye, yeni bir Kürt siyaseti üretmek zorundadır... Tarihsel denklemleri değiştirmek istiyorsanız korkarak ve korkutarak yol alamazsınız.
Türk siyasal ve toplumsal sisteminin temel refleksi korumacılıktır...
Koruma siyasetinin yerine ikame edilecek, farklı siyasetleri ve toplum kesimlerini içine alacak yeni bir politika inşa edilmediği sürece çekilen sıkıntılar devam edecektir...
Toplum olarak ülkeyi birbirimizden korumak yerine birbirimizi korumamız daha insancıl bir tutumdur.

***

Kitabın adı, "Türkiye'nin Cumhuriyeti -Bir Cumhuriyet Sorgulaması." 23 akademisyen ve aydınla cumhuriyet- demokrasi üzerine yapılan görüşmelerle şekillenmiş bir çalışma. Yazarı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın danışmanı Ali Haydar Fırat! Fırat'ın kitabını, özellikle CHP'li vekillerin okumasında sayısız fayda var. Bu arada biz yazarın bir tespitini de aktararak, analizimizi tamamlayalım:
"1950'den beri sağın liberal, muhafazakâr, İslamcı, milliyetçi her türlü versiyonu iktidar olmuşken; hâlâ yaşanan sorunları tek parti dönemine havale etmek ve o dönemi de CHP üstünden solun hanesine yazmak, sağın büyük propaganda başarısıdır!.. Türkiye'de solun öncelikli görevi, tarihsel olarak kendisini temize çekmesidir!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA