Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Türk polisi ve FBI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik canlı bomba eylemi, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Amerikalılar, DHPK-C'nin saldırısının ardından kapalı kapılar ardında ve kamuoyu nezdinde iki ayrı mesaj verdi. Resmi görüşmelerde "DHKP-C'ye yönelik operasyonlarla ilgili genel bilgi paylaştınız ama bombacılarla ilgili özel uyarıda bulunmadınız. Artık anlık istihbarat ve delil istiyoruz" dediler. Geniş kitlelere ise "DHPK-C, Amerikan varlığına da kastetti. Bu andan itibaren ortak düşmanımızdır ve dünyanın her yerinde peşlerindeyiz" açıklamasında bulundular.

***
1 Şubat'taki eylemin üzerinden geçen 22 günde neler olduğuna gelince...
1- Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ekiplerine kırmızı bülten kapsamında aranan teröristlerin listesi ve haklarındaki istihbarat notları aktarıldı.
2- Devam etmekte olan operasyonlarda elde edilen delillerin ancak iddianame aşamasında ve ilgili savcılığın izninden sonra incelemeye açılabileceği belirtildi.

***
Bu vesile ile şu hususları belirtmeden geçemeyiz:
1- Türk terörle mücadele polislerinin yetkinliğini ABD'liler de net olarak gördü.
2- FBI, üçüncü dünya ülkelerinde kullandığı metotların Ankara'da ters tepeceğini anladı.
3- Son DHKP-C operasyonu, ABD Elçiliği'ne yönelik saldırıdan aylarca önce planlandı ve FBI'ın bir katkısı olmadı.
Özetle...
FBI şu anda, terörle mücadelede Türkiye deneyimini anlama ve savcılık yetkisindeki konuları öğrenme sürecinde.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA