Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Yorumsuz Devlet Bahçeli...

1999 baharındaki genel seçimlerden sonra "Katillerle hükümet kurmayız" denildi. Çok kızdı. Lakin bir şekilde koalisyonu kurdu.
Abdullah Öcalan yakalanıp Türkiye'ye getirildi. Ülke menfaatlerini Gözeterek -gerekirse işleme konulmak üzere- idam kararının askıya alınmasına imza attı.
3 Kasım 2002'de seçim tarihi ilan ederken değil partisine, hükümet ortaklarına bile danışmadı. Bir süre Meclis dışında kaldı. Türkiye, tek parti iktidarı ile tanıştı.
Başbakan, 2007 yazındaki seçimlerden sonra alternatif cumhurbaşkanı adayları listesi ile partileri ziyaret edeceğini açıkladı. MHP lideri, bu isimleri Görmeden -demokratik bir tavırla- Meclis'teki yerini aldı. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığının önünü açmış oldu.
Şimdi... "Türk milletinin" geleceği, "ülkenin bütünlüğü" uğruna çözüm sürecine karşı siyasi duruş sergilediğini söylüyor.
Devlet Bahçeli çizgisine ait yukarıdaki grafik ışığında -tüm risklerine rağmensizce çözüm süreci nereye varır?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA