Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Zafer Çağlayan Yerleşkesi

Dün Muş'taydık... Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ata toprağına vefa borcunu ödemesinin tanığı olduk... Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Tarım Bakanı Mehdi Eker de bizlerle idi. Çağlayan ve Eker'in protokol konuşmaları Türkçe ve Kürtçe yapıldı. Mesajları ise birlik beraberlik içerikliydi.
Öykü, biraz gerilere gidiyor... Malum Zafer Bey aslen Muşlu. Muş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, siyaseten adeta Çağlayan'a zimmetlediği il. Çağlayan'ın yükü de ağır. Muş memleketi. Ankara, ömrünün geçtiği şehir. Mersin ise seçim bölgesi. Bakan, üç sahada da ayak basmadık yer bırakmıyor.
Tabii Başbakan, usta politikacı. Muş Alparslan Üniversitesi'ni hizmete açarken Çağlayan'dan söz alıyor. "Memleketinde kalıcı bir eserin olsun" diyor. Açılışına katıldığımız Malazgirt'teki 24 derslikli yüksek okulun temeli Başbakan'ın bu çağrısı ile atılıyor. "Alparslan Üniversitesi Malazgirt Meslek Yüksek Okulu Zafer Çağlayan Yerleşkesi" hayata geçiyor.
Çağlayan, sanayicilikten siyasete transfer bir isim. Son 6 yılda çizgisinde kırıklık yaratmamaya, ailesini malzeme yaptırmamaya, siyaset öncesi dostluklarını sürdürmeye, kendisini ve temsil ettiği partiyi korumaya özen gösterdi. Bu sayede, AK Parti ile doku uyumunu tesis etmeyi başardı. Ve gönüllerde ayrı bir yer edindi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA