Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kader birlikteliğinin sınırları

Baskı grupları, siyasal kararlar olgunlaşırken iktidar ve bürokrasi üzerinde etkili olmaya çalışan yapılardır. En belirgin özellikleri "organize olmaları, etkileme güçleri ve beklentilerini elde etme çabalarıdır!" Bu yönüyle sivil toplum kimliği içinde yer bulurlar. Yer yer iktidarların siyasi projelerine destek verir yer yer denetim rolü üstlenirler.
Yapısal değişim dönemlerindeki kader birliktelikleri ne siyasi iktidarların ne de baskı gruplarının karakteristiğini değiştirir. İktidar, gücünü paylaşmak istemez. Sivil kuruluşlar ise katılımcı yönetimi savunarak hedeflerini realize etmeye uğraşır. Şayet çıkarlar çatışırsa ne olur?
İktidar risk, sivil taraf inisiyatif alır. Ama bu asla kan davasına dönüştürülmez. Neden? Çünkü demokratik yaşam; şimdi karşılanamayan isteklerin, siyasi karşılık bulduğu zaman hayata geçme umudunu hep canlı tutar!
Özet... Görelim seçmen neyler, neylerse güzel eyler!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA