Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Devlet, memuruyla da barışmalı

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın..." Bu düstur AK Parti siyasetinin ortak paydasına dönüştü. Hazır ülkede barış rüzgârları esiyorken "Diyarbakır kadar olmasa da Ankara'ya da bakmanın vakti geldi de geçiyor." İnsana hizmet eden devlet, kendi çalışanlarına karşı acımasız olmamalı. Kabul, bürokratik oligarşiyi kırma niyeti ile köklü adımlar atıldı. Bilhassa kanun hükmünde kararnamelerle idari yapılara neşter vuruldu. Ama bu kesme, biçme işlemi sırasında bünyedeki sağlam uzuvlar da zarar gördü. Şimdi onarım zamanı.
Maliye'ye, Sayıştay'a, SGK'ya, Kamu İhale Kurumu'na, BDDK ve SPK'ya, tüm bakanlıkların iç yapısına, hatta genel olarak "Kamu Yönetimi"ne yeniden bakma zamanı. Ulvi amaçlarla başlatılan reform sürecinde, öylesine haksızlıklar da oldu ki... Gurur meselesi yapmadan, makul yakınmaları duymak, vicdanları sızlatan kararları gözden geçirmek ve sınırlı vakti verimli kullanmak gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA