Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

İstihbarat dünyasından gerçekler

Gündeme getirilen MİT Yasası değişikliği, halının altına süpürülen gerçeklikleri sarsıcı biçimde ortaya çıkardı:
MİT'in, geçmişteki rutin dışı işlerinden kaynaklanan şöhreti, yasayla yapılması gerekli düzenlemelere karşı defans psikolojisini tetikledi.
"Güvenlik, savunma ve istihbarat" gibi kritik devlet işleri teamüllerle yönetildiği için kural ve kurum eksikliği şimdi daha fazla hissedilir oldu.
MİT içe kapalı, yetkileri güdük halde tutulurken, ABD patentli emniyet istihbarat ekiplerinin kontrolsüz güce dönüşmesi bir rejim sorunu üretti!
MİT dahil tüm istihbaratın yeniden yapılandırılması, görev sahalarının tanımlanması ve bu faaliyetlerin Parlamento denetimine açılması gerektiği anlaşıldı.
GSM operatöründeki bir çalışanın, bir banka yetkilisinin, vergi veya nüfus idaresindeki memurun tek tuşla istediği an eriştiği bilgilere, görev alanıyla sınırlı olmak kaydıyla MİT'in erişememesi garip çelişki olarak hafızalara yerleşti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA