Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

"Hürriyet" nedir?

Dün, minberdeki değerlendirme çarpıcı idi. Sosyal medya ile özgürlük-sorumluluk dengesinin giderek kaybolduğu günümüz şartları hatırlatılırcasına şöyle deniyordu:
"...Kitle iletişim araçlarıyla dünyamızın küçüldüğü, geminin dibini delmek isteyenlerin çoğaldığı, teknik imkânları kullanıp tabiatın dengesini dahi bozacak kadar ileri gidenlerin bulunduğu bir ortam..."
Sonra temel mesaja değinildi, "İslam'a göre hürriyet!" Yani, "Hürriyet nedir?" Anlamak isteyenler için cevap gayet sade idi:
"...Çoğu kimseye göre hürriyet, kişinin her yapmak istediğine sahip olmasıdır. Oysa böyle bir anlayış hem kişiyi hem de toplumu felakete sürükler... Hürriyet başıboşluk, sorumsuzluk, kötülük yapma ve günahlara dalma özgürlüğü değildir... İslâm'daki hürriyet, ahlâkî ve vicdanî hürriyettir. Yani, irade hürriyetidir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA