Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Söz Rusya'dan açılmışken...

Hayatın pratiği çoktan demode olmuş teoriyi aşıyor! Siz geleceğe dair büyük laflar ededurun, bunu hayatla ilişkilendirecek süreçlere hâkim değilseniz; gelecek rüyalarınız, ham hayale dönüşüveriyor.
Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay, St. Petersburg'da Moskovski Komsomolets muhabiri Olga Rahimjanova ile söyleşisinde "hedefimiz 10 milyon Rus turist" iddiasını dile getiriyor.
Hazır söz açılmışken akla şu soru geliyor: Acaba bu yıl 4 milyon turist beklediğimiz Rusya'ya koyduğumuz "sanal vizeyi" kaldırmayı düşünüyor muyuz? Rusların Facebook'u olan ve 110 milyon üyeli http:// vk.com sitesi, hâlâ YASAKLI. Ülkemizdeki Ruslar, aileleriyle bedava iletişim imkânı sunan kendi sitelerine erişmek istediklerinde "Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi İstanbul Cumhuriyet Savcılığı 02.05.2012 55210 Sor. 55210 Sor. sayılı kararı ile erişime engellenmiştir" uyarısına tosluyorlar.
Gerekçesini araştırdığımızda anlıyoruz ki sebep; MÜYAP'ın başvurusu ile Tarkan'ın "Adımı Kalbine Yaz" şarkısını bedava indirdiğimizdenmiş. 10 milyon hedefine ulaşmak için öncelikle bu yıl beklenen 4 milyon Rus turisti üzen bu kararın kaldırılması gerekmez mi?
Acaba Bakan, MÜYAP Başkanı'ndan şikâyetini geri alması yönünde girişim başlatsa ve Tarkan'ın site kapatma sebebi şarkı sözündeki gibi, 4 milyon Rus misafirimiz, adımızı kalbine yazsa?
1990'larda Ruslar ülkemize daha sık geliyordu. Onları medyamız sayesinde "Nataşa" diye damgaladık. Laleli'deki otellerini bastık "fuhuş yapıyor" gerekçesiyle ahlak zabıtasına sevk ettik. Her yıl 15 milyar $'lık bavul ticaretiyle cari açığı kapamaya hizmet ederken, havaalanlarında hayatlarını zorlaştırdık. Sonra da bizden bıktılar ve onlara kırmızı halı seren Dubai'ye gidiverdiler. Bize de hüsran dolu bir Laleli kaldı.
Şimdi aynı yaklaşımı, yasaklama ve kötü muameleyle yineliyoruz. Bakan Günay "Rus turistten memnunuz" diyor ama acaba onlar bizden memnun mu? Görüştüklerim ve turizmciler, memnuniyetten söz etmiyor "vize yok ama sanal vize koydunuz. İnternetimizi yasakladınız. Araçlarınız ve restoranlarınız bizi dolandırıyor. Sahte içki ile öldürüyorsunuz..."
Aklıma Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan'ın sözleri geliyor: "Geçen yılki artışı beklemiyorum." Hayret ben de beklemiyorum. Zira sitesini yasakladığın, dolandırdığın ve zehirlediğin turist neden bir daha gelsin ki?
Beklentim, Günay'ın bir an önce şu yasak komedisini çözmesi ve Rus turiste "velinimetimiz" diyerek adını kalbimize yazmayı sağlaması...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA