Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Bankasızlaşın belge toplayın!

Kart terörü, ATM soygunu, komisyon haraçlarıyla gemi azıya alan bankalarla mücadele edecek yeni kurumsal yapılar oluşuncaya dek, mevduat sahiplerine ve kredi kullanıcılarına bir çağrım var: Bankasızlaşın...
Bankasızlaşma, cebinizdeki kredi kartlarından, ATM kartlarından hatta hesaplarınızdan kurtulmayı kapsıyor. Maaşı bankaya yatanlar, emekliler çalışanlar, ATM'lere mümkünse ayda bir uğrayın ve asla üstünüze vazife olmayan tuşlara dokunmayın.
Kendi hesabını öğrenirken dahi sizden para alan ATM'ler bugün, hesabınızı boşaltma cihazına dönüştürülmüş... Şubeler? Kendi hesabınıza para yatırırken dahi, kaç lira ödeyeceğinizi sorun. Zira bunu yapanlar da var. Yasal mı? Hayır, ama bankaları durduracak antibiyotikleri henüz geliştirmiş değiliz.
BDDK, zimmet, banka boşaltmayı önleme gibi alanlarda olağanüstü başarılı geçmişiyle bankaların kurumsallaşmasında büyük rol oynadı. Fakat büyüyen ekonomiyle birlikte tiranlaşan bankalar bugün, kendi evlatlarının başını yemeye başladı ve bunlara kimse "dur" diyemiyor henüz.
Size gönderdikleri mailden bile 15 lira alan bankalar var. Hesabınızdan para çekerken 10 cm2'lik kâğıt parçasına yazdığı 15 kelime için 50 kuruş isteyenler var. İstemediğiniz halde gelen kartı iptal ettirmeyen, bunu başarsanız dahi, 7 gün içinde hesabı kapatmayan bankalar var.
Cezalar? Çoğu bankaya 10 bin Tl ceza, leblebi gibi... Fakat yakın gelecekte bankaların bize uyguladığı tüm yasadışı ve ahlak dışı uygulamaların, geçmişe dönük tazmini üzerinde çalışılıyor.
Bu yüzden bir yandan bankasızlaşırken diğer yanda lütfen size gelen tüm hesap özeti, mektup ve bilgileri, atmayın saklayın. Gerekecektir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA