Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Tükenmeyiz kırmak ile

Biz Türkler neden yenileşim (inovasyon) yapamıyoruz? 5 yıldır cevabını aradığım soru bu ve cevabı, kültürel dirençler üzerinden bulduğumu sanıyorum. AR-GE'ye milli gelirin %1'ine yakın kaynak ayırdığımız, yasa çıkardığımız halde, ARaştırıyor fakat GEliştiremiyorsak sorun nedir?
Farklı olandan KORKU, bize benzemeyenden NEFRET, rakiple düello yerine PUSU, akıl yerine KURNAZLIK, sabır yerine TELAŞ, merak yerine BİAT, bilgi yerine KANAAT ve özgün yerine TAKLİT...
Bu yüzdendir ki eski köye yeni adet getireni "töre" yapıyor, icat çıkaranı yok ediyoruz. Ancak bu kültürel direncimiz şükür ki kırılıyor. Zira inovasyon neferlerimizi kıra kıra bitiremeyecek kadar çoğaltabildik.
Kimyada bir kural vardır: Zincirleme tepkinin başlayabilmesi için, aktif madde miktarının kritik kütleye erişmesi gerekir. 21 bin kişilik AR-GE askerleri bana göre kritik kütledir. Pir Sultan Abdal'ın dediği gibi, artık "sayılmayız parmak ile, tükenmeyiz kırmak ile..." İster yabancı ajanlar vursun ister farklı olandan haz etmeyen kendi patronlarımız engellesin, fark etmiyor artık. 21 bin kişi, artık ordu demektir. Bana göre zincirleme tepkime başlamıştır ve savunma sanayimizin yenileşim üzerinden yükselmesi artık engellenemeyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA