Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Yeni Türkiye

Davos, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeni dünya düzenini konuşacak. Küresel kriz sonrası değişmeye yüz tutan sistemin, hangi yönde gelişeceği, belirsizliği en yüksek konuların başında yer alıyor.
Türkiye, Babacan ve Davutoğlu ve Başçı ile zirvede... Yeni dünya düzeninde "tanımlanan ülke" olmaktan bıktık ve artık "tanımlayan ülke" iddiası taşıyoruz. Küresel krizde pozitif ayrışan Türkiye'nin geçmiş Davos'larda dünyaya anlatacakları vardı. Şimdi Yeni Türkiye'yi anlatacağız.
Büyüme, bütün dünyanın sorunu... Çin dahi çift haneli büyüme rakamlarını çoktan geride bıraktı. 5 yıldır durgunluğun pençesindeki Batı, büyümeyi hızlandıracak adımların nerede nasıl atılacağını masaya yatırıyor. Teknolojinin sağladığı kırılma ve nimetleri, çoktan devşirildi, tüketildi.
Yeni dünya düzeninin
toplum, politika ve iş dünyası üzerindeki etkileri içinde enerji, kritik faktör olmaya başladı. Dünün petrol odaklı güç merkezleri, kaya gazı, alternatif enerjiler ve yenilenebilir türler sayesinde, dramatik biçimde değişiyor.
2013'ün tamamında 2 büyük ekonomik operasyon uygulanan Türkiye'nin gösterdiği direncin, Davos'ta tartışılması kaçınılmaz... Bu zirveyi belki de Türkiye'nin uluslararası dev oyuncular için önemini anlatma platformu olarak görmek gerekiyor. Neticede kürenin büyük oyuncuları orada ve Türk delegasyonunu yoğun mesai bekliyor.
Benim beklentim, 17 Aralık operasyonunun arkasındaki aktörlere, yeni dünyanın yeni Türkiye'siz olamayacağını, doğrudan ve ilk ağızdan aktarma imkânı doğacağıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA