Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Fırsatçılar için rehber

Türk ekonomisinin itibarıyla oynamak, kime ne kazandırıyor? Piyasanın ayarını bozup, ekonominin aktörlerini tedirgin etmek, fırsata(!) nasıl dönüştürülür?
Eğer Fed'den aldığınız ucuz parayı satacak yer arıyorsanız, Borsa'sı budanmış, dövizi çıldırtılmış ve faizi zıplatılmış Türkiye; tam size göre bir yerdir.
Eğer "kırılgan beşli" diyerek örseleyip sonra da şirketlerini toplamak istiyorsanız; Anadolu'dan güzel KOBİ satın alacak yer bulamazsınız.
Eğer değer yaratmayan iş süreçlerinizi düzeltmek yerine, faturayı çalışanınıza kesmek istiyorsanız, kurnazlığınız için doğru yere geldiniz.
Eğer "kriz algısı" ile oluşan dumanlı havadan yararlanacak kurt iseniz; tedarikçinize borç takmak için neden bekleyesiniz ki...
Eğer Merkez'i faizi zıplatmış bir ülkede bankacılık yapan bir çakal iseniz, baskı ve baskın yapacağınız şirketleri başka yerde aramayınız.
Eğer enflasyonu tırmandırmak isterseniz, tarladaki malı markette 25 katına satmak için bundan güzel ülke ve zaman olabilir mi?
Eğer denizin ortasında içinde bulunduğu gemiyi yakmak isteyen bir büyük işadamı iseniz, aradığınız paralel STK'ların yeri tam da burasıdır.
Eğer alın teriyle üretmek size zor geliyorsa, paradan para kazanmak için daha ne bekliyorsunuz?
Eğer kazandığından fazlasını harcama histerisine kapıldıysanız, borç aldığınız parayla saadet sürmekten sizi kim alıkoyabilir ki...
Eğer ürettiğinden fazlasını tüketme hastalığınız nüksettiyse, rantiye olmak kadar şehvetli ne olabilir?
Eğer nimeti alıp külfeti ötelemek istiyorsanız, ekonomi içten ve dıştan saldırı altında iken kurnazlığınızı ancak bu ülkede hayata geçirebilirsiniz.
Ya da bunları yapmayıp; kaybederken kazanmak yerine, kazanan ekonomide daha çok ve daha uzun yıllar kazanabilirsiniz. Tercih sizin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA