Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Testi çatlak!

Yaşadığımız sürecin adını doğru koyalım. Türkiye'nin kurumları arasında büyük bir kriz yaşanıyor. Bu kriz uyarısını siyasi istikrar analizi yapan S Bilişim, 5 Mayıs'ta yayınladığı, Nisan raporunda, "15- 30 Haziran arasında kurumlar arası çekişme had safhaya varacak" diye yorumlamıştı. Açıkçası yorum bana fazla ciddi gelmişti. Üstelik onca gazeteci arkadaşımın öngörülerinin tam tersi yönündeydi!..
Yanılmışım...
S Bilişim haklı çıktı. O yüzden dün gelen "Milli Güvenlik Kurulu 30 Haziran" raporunu okuyunca kısa da olsa raporun sonucunu okuyucularla paylaşmak istedim. S Bilişim, "MGK 30 Haziran toplantısı ertelenmelidir. Ertelenmemesi halinde Genelkurmay Başkanı'nın MGK gündemine dair talebinin kabul ya da reddinin siyaseten kabul edilebilirliği-göze alınabilirliği, her iki kurum bakımından irdelenmelidir" diyor. Sözün özü; S Bilişim "Bu kez testi çatlak, kırılabilir, kriz yangına dönebilir" uyarısı yapıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA