Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Çabalar Abbate'yi kurtaracak mı!

Türkiye'de işler her zaman kötü gitmiyor, güzel şeyler de oluyor. Bazı şirketler el değiştiriyor, bazıları yeni ortaklar buluyor, bazıları da iflas edip sistemin dışına çıkıyor. 1989'da kurulan ve Türkiye'nin ünlü erkek gömlek markalarından biri olan "Abbate" zora girince 2000'de el değiştirmiş ve Mercek Holding tarafından satın alınmıştı. Herkes Abbate'nin yeniden nefes almasını beklerken evdeki hesap çarşıya uymadı.
Abbate bir türlü hak ettiği ivmeyi yakalayamadı. Çünkü Mahmut Rauf Çataklı ve Hüseyin Yavuz Erbakan'ın yönettiği Mercek, uzun süredir zor durumdaydı.
Ancak bize ulaşan bilgilere göre, Esenler'deki icralık fabrika binasını Sağlık Bakanlığı'na satan Mercek Holding toparlanmaya çalışıyor. Satış değerini öğrenemesek de fabrikayı bilenler, "Ancak 3 milyon lira eder" diyor! Fabrika yakında hastane olacakmış.
Mercek Holding'in sahibi Çataklı ile yöneticisi Erbakan, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğenleri... Yeğenler biraz nefes alsa da amcaları o kadar rahat değil. Bir kere, "Nereden bulurum" diye düşündüğü ceza ödemesi var. Hazine'ye 12.5 milyon TL yatıracak.

***

Gelin görün ki, Erbakan Hoca paradan önce Numan Kurtulmuş'la iyi bir ivme yakalayan Saadet Partisi'ni toparlamaya çalışıyor(!) Olağanüstü Genel Kurul'a ani çıkarma yapan Milli Görüş'ün manevi lideri hiç beklemediği bir yenilgi aldı(!) Şimdi yeni bir olağanüstü kongreyle resmi tabloyu tersine çevirmenin planlarını yapıyor.
Bu operasyonun Saadet Partisi'ni bölüp bölmeyeceğini zaman belirler.
Bakalım amca ve yeğenler bu sıkıntılardan kurtulabilecek mi? Et tırnaktan ayrılmaz. Belki bir dayanışma gösterirler!
***

Gelelim devir teslime.
Esenler'deki fabrikanın satışını yapanlar anlatıyor: "Esenler Belediyesi bir inşaat şirketi kurdu. Bu şirket, Mercek Holding'in icra iflas masasındaki fabrikasına ait borçları ödemeyi taahhüt etti."
Sonra bu inşaat şirketi, Sağlık Bakanlığı'na başvurmuş, kısa sürede yanıt gelmiş. Türkiye'de bütçesi ayrı, kasası dolu, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü fabrikayı satın almış. Zaten Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'nün kuruluş amaçlarından biri de, elindeki parayla sağlık ordusunu güçlendirmek için sağlık sistemine her türlü maddi desteği vermek.
Hayırlı olsun!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA