Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

KTHY yerine yeni şirket geliyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) toplanan Yatırım Danışma Konseyi (YDK) toplantısına Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) damga vurdu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek şirketi eleştirerek, "Duyduklarımız gördüklerimiz bizi üzüyor. Daha önce bir ortaklık vardı, KKTC istediği için ayrıldık. O zaman kar eden kuruluş şimdi zararda. 120 milyon dolara çıktı. Baştan tedbir alınmalıydı. KKTC Başbakanı İrsen Küçük 3 günde bir beni arıyor 'Ne yapacağız' diye soruyor. 'Bu cenazeyi nasıl kaldıracağız' diye düşünüp duruyoruz" dedi. YDK'nın sonuç bildirgesinde iflas eden KTHY yerine, çoğunluk hissesi özel sektöre ait yeni bir havayolu şirketinin kurulmasının teşvik edilmesi gerektiği belirtildi. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, KTHY'nın yerine yeni bir şirket kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

AÇIK ARTIRMA GİBİ

Yıllar önce belediye başkanlığı yaptığı dönemden örnek veren Çiçek, "Biz o dönemde İller Bankası'ndan daha fazla para alabilmek için nüfusu şişirirdik. Siz de nüfusunuz 250 bin mi, 270 bin mi, açık artırmaya çıkmış gibisiniz. Önce bunu netleştirin" diye konuştu. Türkiye'nin KKTC ile ilişkisinin menfaat değil, kardeşlik ilişkisi olduğunu söyleyen Çiçek, "Buradaki toplantı da bir menfaat toplantısı değildir" dedi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA