Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Türkiye sınavda

Nedense, milli birlik ve beraberliği hatırlamak için doğal afet bekliyoruz!.. Bu bir meziyet. Birçok ülkede böyle bir duygu yok. Felaketi, felaketten önce hatırlarsak ne çöken bina, ne yanan yürek olur... Eğer 1999 depreminden ders almış olsaydık, yaşı 10'u bile bulmamış binalar çökmezdi.
Şimdi bu deprem bir felaket mi yoksa cinayet mi? Gelin bunu tartışalım. Çok eleştirdiğimiz TOKİ, her şeye rağmen binlerce insanı belki de ölümden kurtaracak işlere imza attı. Reforma ihtiyaç duyan yerel yönetimler TOKİ ile işbirliği yapmalı.

***

Bakanların arabalarda yatarak felaketi takip etmeleri bir ilk. Ana muhalefet liderinin bir gün sonra olay yerine gitmesi düşündürücü. Zira gece ek seferler düzenlendi. Gitmek isteyen bilet bulabilirdi.
Başbakanlık'a bağlı Afet Yönetim Merkezi, Sağlık Bakanlığı, Jandarma ve Genelkurmay'ın lojistik birimleri çok çalışıyor. Esenboğa-Van arasında kurulan hava köprüsü yaralıları tahliyede, Ankara'nın imkânını Van'a transfer etmede başarılı.
BDP'den hiç bahsetmeye gerek yok. Onlar için deprem iyi bir testti. Başarısız oldular. Gündemlerinde terör var. Böyle bir felakette halka kucak açmaya, ekmeği, mazotu, kadın pedini, çocuk mamasını afet bölgesine götürmekte geç kaldılar.
Van'a koşan herkes alkışı hak etti.
Türkiye kara günleri atlatmayı bilir. Yine sınavdan geçiyoruz.
Terörü de, doğal afeti de yeneceğiz!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA