Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Gür, güneş açtıracak

Bu toplantıya ev sahibi gelemedi. Unit'in patronu ve aynı zamanda G. Saray Kulübü Başkanı olan Ünal Aysal ayıp etti. Eğer Türk-İrlanda İş Konseyi Başkanı Remzi Gür olmasaydı, İrlanda Başbakan Yardımcısı Eamon Gilmore ve İrlanda Elektrik Şirketi (EBS) yetkilileri ortada kalacaktı. Konukseverliğe bu yakışır mı? 4 milyon nüfusu, 182 milyar euro ihracatıyla krizden çıkmaya çalışan İrlanda, elektrik danışmanlığındaki gücünü ihraç etmeye hazırlanıyor. Unit ve EBS'nin yüzde 50'şer hisseyle kurduğu UNES, Türkiye'nin elektrik tüketiminin yüzde 3'ünü üretme kapasitesine sahip.
Toplantıda ev sahipliği yapmak Remzi Gür'e düştü. Gür, üzerinde çalıştığı "Hat Müzesi"ni henüz açmadı ama tekstil, konfeksiyon, tarım, maden, enerjide yatırımlarını sürdürüyor. Kümaş'ı alan, jeotermal ve güneş enerjisine kafayı takan Gür'ün güneşi doğuyor. Güneş enerjisine şimdiden talip.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA