Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Baby Boomers Kuşağı direniyor!

Artık Baby Boomers Kuşağı yok!.. 1946-1964 arasında doğan bebek patlaması kuşağı yitip gitti. 1965-1979 arasındaki X Kuşağı'nın çiçek çocukları ise iş yaşamıyla sosyal hayatı dengelemeyi başardı. 1980- 1999 arasında doğan Y Kuşağı farklı. Amerikan tarzı kuşak tanımları Türkiye'yi pek temsil etmez. Ama bu defa Y Kuşağı'mız dünyadakilerle benzer.
Y Kuşağı'nı, açıklık, teknoloji ve "neden" sorusu şekillendiriyor.
Kuşağın alfabesi internet, Facebook, Twitter. Sessiz harflerle anlaşıyor onlar! Güvenli, kararlı ve aileleriyle yakın bir kuşak. Kahramanları, yaşamlarını onlara göre ayarlayan anneler babalar. Terör ve şiddetten ürkütüyorlar. O yüzden, "Günümü yaşayayım" diyor Y kuşağı. Ekonomik krizler yüzünden hep işsiz kalanlar da kahramanları. Patronlar sıkıştığı zaman ilk profesyonellere yol gösteriyor. Bu durum Y kuşağını, "O zaman ben de daha iyi fırsat bulunca niye gitmeyeyim?" diye eğitmiş. İşte sadakat anlamsız.


***
Y kuşağı düzeni değiştirmez! Bakışı değiştirir, politikayı yönlendirir. Onlar işçi değil ki şalter indirsin. Memur değil ki greve gitsin. Üretim güçlerini etkileyecek mekanizmada yoklar. Türk siyasetçisi bu fotoğrafı bir türlü görmek istemiyor. Sadece iktidar mı? Muhalefet de buna dahil. Türkiye'nin Baby Boomer Kuşağı, geçen yüzyılı temsil eden değerleriyle statükoyu savunuyor.
Diren Gezi hareketi, statükodan beslenen tüm kurum, kuruluş, kişi ve örgütlerin gözlerinde ışık körlüğü yarattı. Önlerine uzatılan aynaya bakmaya korkuyorlar. Ülkeyi yöneten ve bilgisayar tuşuna dokunmayı bilmeyen kuşak sosyal medya gerçeğini fark edemiyor.
Meclis'te bir anket yapılsa ve "İnovasyon nedir" ya da "Kaç kişi i-Pad kullanıyor" diye sorulsa...

***
Lafı dolaştırmanın anlamı yok.
Bugünü yarına bağlamak zorundayız. Bugünde kalmalıyız. AK Parti, CHP, MHP, BDP. Ne fark eder? Hepsi dünde kalmış, bugünde bile değil...
Peki, statükocular direnirken, halk niye kendi çocuğunun peşinde gidiyor?
Gerçeği söyleyelim.
Tek bir dünya var. Etrafımızdaki her şey radikal olarak değişiyor. Türkiye'de hep kaybeden X kuşağı bu kez kazandı. Bunu göremeyen politikacı, 10 yıl sonrasını anlayabilir mi? Evet, gençler herkese ders verdi. Şimdi bazı kavramları değiştirebilecek kadar değişime açık olanların geleceği yaratma şansı var. Diğerleri tarihe gömülüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA