Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Abramoviç'e döner kule

Petrol ve gazın olduğu bölgelere yerleşen, ofis yatırımlarıyla işe başlayıp, AVM'ye ağırlık veren, enerjiye giren, yüzde 40 büyüyen Rönesans'ın yol haritası ne?
Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, "AVM pazarında gidilecek yol var. Türkiye'de daha çok AVM açılır" derken gelecekte odaklanacağı iş adresini de gösteriyor. Altyapı yatırımları: "İsviçre'de Alaine Bau adındaki en uzun tünel yapan şirketi aldık.
Almanca konuşulan bölgelerde şirket almak için arayışımız sürüyor..."
Küresel ol, yerel düşün.
Ilıcak'ı başarıya götüren bu.
Türkler, Rusya'da Türk gibi iş yaparken Ilıcak, yerel yöneticilerle çalışmış. Yerel iş ortaklıkları kurmuş. Sonra da Türkiye'nin en iyi yetişen gençleriyle çıkışı yakalamış.
Onca işinin arasında iki yatırıma dikkat çekti. Biri, Rus milyarder Abramoviç'e 360 milyon dolara yaptığı döner kuleli ticaret merkezi. Diğeri de Ankara Söğütözü'nde yapılan, 2014 sonunda bitecek yeni başbakanlık binası. Yaşayan en iyi Türk mimarı Şefik Birkiye'nin çizdiği binayla ilgili, "Patron TOKİ" diyerek, yorum yapmıyor.
Osmanlı, Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan binayı heyecanla bekliyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA