Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Ferdi, 'Tayfur' mu, 'Carrefour' mu?

Bünyamin Aydın yazmış: "İnternet sitesinde ODTÜ'de başörtülü öğrencilere karşı yapılan eylemle alakalı bir haber var. Olaya tepki gösteren ünlüler arasında Ferdi Tayfur da bulunmakta. Ancak Ferdi Tayfur'un soyadı 'Carrefour' yazılmış."
Sosyal Medya ODTÜ'yü Konuştu başlıklı galeri habere baktım.
Tanınmış olduğu düşünülen Twitter kullanıcılarının konuyla ilgili tweetleri derlenmiş; aralarında politikacılar, gazeteciler, yazarlar...
33. sayfaya gelince... Solda, Ferdi Tayfur'a ait bir gençlik resmi var. Sağda Ferdi Carrefour yazıyor ve altında ona ait olduğu iddia edilen bir tweet.
Araştırınca anladım ki 'alıntılanan tweet' Ferdi Tayfur'a değil, profilinde onun fotoğrafını ve Ferdi Carrefour rumuzunu kullanan bir başka Twitter kullanıcısına ait.
Bir sosyal medya profilinde başkalarına ait resimlerin kullanılmasının kimlik hırsızlığına girip girmediği hususu, fotoğrafı kullanılan kişiyle, kullanan kişi arasında çözülmesi gereken bir mesele.
Ama biz okurlarımızdan bütün Twitter kullanıcılarını tanımalarını bekleyemeyiz.
Yapmamız gerekenler:
Bir: Kaynağı hakkında şüphe duyduğumuz, gerçek olmayan kişilerin açıklamalarını haberleştirmemek.
İki: Mecbur kaldıysak bile gerçek kişiliklerle sanal kişiliklerin birbirine karışmasını önleyecek bir sunum şekli bulmak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA