Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Okurdan kısa kısa

- Yücel Sarıkuş, Çin'in başkenti olarak Beijing yerine Pekin yazılmasını eleştiriyor.
Bu hatanın sürekli tekrarlanmasından rahatsız olduğunu vurguluyor.
İstanbul-Costantinopolis benzetmesine girmeden, okurumuza hak verdiğimi, kentin resmi adının kullanılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
Okur alışkanlıkları göz önünde bulundurularak bir süreliğine Pekin, Beijing'le birlikte ve parantez içinde verilebilir.
- Ural Ateşer yabancı isimlerin okunuşu konusunda yapılan iki hataya dikkat çekmiş: "Werder Bremen'li oyuncu Hunt'u, 'Hant' şeklinde okuyup sonuna 'ı' eki koymuş, yani 'Hunt'ı' yazmışsınız.
Almanca'da isimler birkaç istisna dışında yazıldığı gibi okunur. Aynı hata Hollandalı Kuyt için de yapılıyor. O da yazıldığı gibi okunur."
- Fatih Alver, 26.03.2014 tarihli Malatya'da 4,1 Büyüklüğünde Deprem haberimiz üzerine bir yasal düzenlemeye dikkat çekmiş: "Yaklaşık iki ay önce çıkan yasayla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) bünyesinde Türkiye Deprem Veri Merkezi (TDVM) kuruldu.
Bu yasayla, depremle ilgili verileri açıklama yetkisi AFAD'a verildi. Haber yaparken yasayı dikkate alacağınızı umuyoruz." Sözü edilen düzenleme 26 Şubat 2014'te Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Bu çerçevede AFAD tarafından yapılan resmi duyuruya bakarsak depremin büyüklüğü 4.0 ve derinliği 12.41 kilometre olarak açıklanmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA