Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

İlköğretim okulu değil

Şair Ahmed Arif'in adı Şanlıurfa Siverek'teki bir okula verildi. Çocukluğunda öğrencisi olduğu okula...
Sabri Ayçiçek adlı okurumuz bu habere sevinmiş ama haber yazılırken yapılan hatalara dikkat çekmiş.
Nazlı Somer imzalı haberin (23 Yıl Sonra Gelen Vefa, 24.05.2014) bir cümlesi şöyle: "Türközü İlköğretim Okulu'nun adı Ahmed Arif İlköğretim Okulu tabelasıyla değiştirildi."
Doğrusu; önce adı değiştirildi, sonra bu değişiklik tabelaya da yansıdı. Üstelik haberin fotoğrafında da açıkça görüldüğü üzere 'ilköğretim okulu' olarak değil, Ahmed Arif Ortaokulu olarak. Çünkü sayın Ayçiçek'in de belirttiği gibi: "11 Nisan 2012'de yürürlüğe giren 6287 sayılı yasayla, 'ilköğretim' okulu adı kalktı;yerine 'ilkokul' ve 'ortaokul' adları geldi." Hal böyleyken ve fotoğraf bu kadar açıkken resimaltına "Ahmed Arif İlkokulu açıldı" yazılmış olmasını anlamak mümkün değil.
Sabri Ayçiçek'in de belirttiği gibi "Bir okulla ilgili haberde,üç farklı adın kullanılması doğru değildir. Okulun adı ilk sayfadaki resimde açıkça yazıldığı gibi Ahmed Arif Ortaokulu'dur. Mecelle'nin bir kuralıdır: İkrar kişiyi bağlar, belge herkesi. Habercileri de."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA