Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Hatalı fotoğraflar

Fotoğraflardan devam edelim. İdil A. adlı okurumuz yakınmış: "S.K.'nin eski nişanlısıyım. Dün gazetenizde yayımlanan S.K. ile ilgili haberde benimle birlikteyken çekildiği bir fotoğraf kullanılmış. İlişkimiz çoktan bitti ve benim artık farklı bir hayatım var. Bundan sonra onunla ilgili haberlerde benim bulunduğum fotoğrafların kullanılmamasını rica ediyorum."
Okurumuz kesinlikle haklı. Fotoğraf haberin tamamlayıcısı ve açıklayıcısı olmalıdır. Kullanılan fotoğrafta haberle ilişkisi olmayan hiçbir unsur bulunmamalı, varsa dikkatle ayıklanmalıdır. Aksi takdirde bu örnekte olduğu gibi mağduriyetlere yol açmak mümkün. Fatih Güneren adlı okurumuz yapılmaması gereken bir başka fotoğraf yanlışına dikkat çekiyor: "Sabah'ın internet sitesinde bulunan 4 Peygamberin 3'ü Nerde Yatıyor başlıklı fotoğraf galerisinde, Peyamberimiz Hazret-i Muhammed'in 'mezarı' olarak Hazreti Mevlana'nın Konya'daki türbesinde bulunan sanduka gösterilmektedir. Bu fotoğraf yanlışını ikinci defa yapmaktasınız!" Bu hatayı ilgili arkadaşlara ilettim. Kanaatim, Peygamberlerin ve Yakınlarının Mezarları başlıklı fotoğraf galerisinin yazım ve bilgi hatalarıyla dolu olduğu için kaldırılması ya da yeniden düzenlenmesi gerektiği yönünde. Zaten görsel kalitesi de Sabah'a yakışmayacak nitelikte.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA