Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul CHP'de neler oluyor?

Önce İstanbul siyasetinden ortak bir tespit; bugün AK Parti dışında İstanbul'da tabelası asılı mevcut partilerde derin bir sessizlik hâkim...
Ne il örgütlerinde, ne de ilçe örgütlerinde ciddi bir hareket yok. Adeta ölü toprağı serpilmiş gibi.
Örneğin, Türkiye'nin en köklü, Cumhuriyet'le yaşıt, (önümüzdeki günlerde 81. kuruluş yılı kutlanacak) partisi CHP'nin İstanbul İl Örgütü'ne bakalım.
İlginç bir içe kapanış yaşanıyor. En sıcak konu Mustafa Sarıgül. Parti yetkilileri veya partili birkaç kişi bir araya geldiğinde en çok Mustafa Sarıgül konuşuluyor.
Aslında bu tartışmalar, bu gerginlikler boşa değil. Çünkü, CHP içinde bir başka hesaplaşma günü de hızla yaklaşıyor. CHP dışında kalan, ihraç edilen ve partiyle bir biçimde bağları olan geniş bir çevre var. Orada ciddi bir tartışma sürüyor.
Bu tablodan yeni bir yapı mı çıkacak, yoksa sosyal demokratlar yeniden CHP etrafında mı bütünleşecekler henüz belli değil. Belli olan çok parçalı bir yapının varlığı. Peki kim bunlar?
Birinci grup: CHP İstanbul'un en güçlü kanadı, şu anda yönetimi elinde tutan Genel Merkezciler. Yani Baykalcılar... İl Başkanı Şinasi Öktem bu grubun içinde görünüyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Kadıköy Belediye Başkan Yardımcı Gürsel Tekin bu kesimin en ateşli savunucularından...
İkinci grup: İl Merkezi'nde şu anda bir etkileri olmasa da Genel Merkez düzeyinde yürüttükleri politika nedeniyle dikkat çeken, aralarında bir süre önce partiden ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci ve Hasan Aydın'ın da bulunduğu muhalif grup. Bu grup içinde İstanbul'un bilinen isimleri de var. Örneğin Mehmet Bölük. Eski il başkanı. Bölük'ün önce Kemal Derviş'e gittiği ancak Derviş'ten beklediği yakınlığı bulamadığı söyleniyor. O da muhalif milletvekilleriyle birlikte hareket ediyor.
Üçüncü grup: Henüz ortaya çıkmış değiller. Ama parti içinde yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Bu grup Kemal Derviş ve Celal Doğan ikilisi etrafında örgütleniyor. Bozkurt Nuhoğlu, Yusuf Gürlevik, Cemal Canpolat ve eski Ümraniye İlçe Başkanı Battal İlgezdi yerel düzeyde bu işin başını çekiyor.
Bu grubun sağın liberal isimlerini de aralarına alarak yeni bir parti kuracakları da konuşulanlar arasında...
Son gruba gelince, çiçeği burnunda Genel Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün başını çektiği bu grubun il düzeyinde, örgüt içinde nasıl bir çalışma yürüttüğü henüz bilinmiyor. Bilinen örgüt içi çalışmanın daha çok gönüllü destekçiler aracılığıyla yürütüldüğü. Parti içinden çok dışıyla ilgilenen Sarıgül'ün halk desteğiyle partiyi kuşatacağı ileri sürülüyor.
İstanbul CHP'de tablo bu. Bu tablonun içinden hangi renk hayatı kucaklar, hangi renk halkla buluşur bilinmez. Bilinen o ki, tablo CHP'lilerin kafası gibi çok karışık ve renkler flu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA