Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Servisçiler Odası'nda garip işler

Yaklaşık iki hafta önce İstanbul Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ile ilgili bir yazı kaleme almış ve şöyle demiştik: "Esnaf odalarıyla ilgili zaman zaman bu köşede yazılar yazdık. Yıllardır değiştirilemeyen 'esnaf baronları' ndan sözettik. En küçük odadan birliklere, birliklerden konfederasyonlara aynı isimler etrafından dönen bir esnaf dünyası sözkonusu. Oysa sivil toplumun en güçlü olması gereken alan burası." Bu tespiti yaptıktan sonra da Servisçiler Odası'nın yönetim kurulunda yer alan üç kişinin, Nuri Asan, Musa Çakrak ve Taylan Nebioğlu hakkında mahkeme kararları olmasına ve Sanayi Bakanlığı'ndan yazı bulunmasına rağmen yıllardır görevden alınamadıklarını dile getirmiştik.
Kimsenin umrunda olmadı. Adı geçen kişiler hâlâ görevlerinin başında.
Bu nasıl bir hukuk devletidir anlamış değilim. Ortada mahkeme kararları var, görevlerinden alınmaları gerektiğini söyleyen bakanlık yazısı var ama bunu hayata geçirecek merci yok.
Oysa İstanbul Esnaflar Federasyonu Başkanı Suat Yalkın, bu yazılardan hemen sonra yönetimde görev alan Musa Çakrak'ı görevden aldı, yerine yedek üyeyi getirdi. Ama Servis Aracı İşletmeciler Esnaf Odası yönetimine dokunamıyor. Dahası 'benim işim değil' diyor. Peki kim yapacak? İstanbul İl Sanayi Müdürlüğü görevi bakanlığa havale ediyor. Sanayi Bakanlığı yazıyı zaten yazmış. Ama anlaşılan ortada garip birşeyler dönüyor.
Suat Yalkın bu gariplik konusunda şunları söylüyor: "Alın dediler, verin dediler böyle yuvarlamalar yaptılar. Biz de şaibe altında kalmamak için bakanlığa, 'bize açık yazın' dedik." Evet, söz Sanayi Bakanlığı'nda. Bekliyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA