Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'nin İstanbul adayı Gürsel Tekin!

Sadece İstanbul kamuoyu değil tüm Türkiye bugünlerde merakla CHP'nin İstanbul'da kimi aday yapacağını bekliyor. Biraz geç kalınsa da son viraja girildi.
Görünen o ki, son 1.5 yıllık çıkışıyla kamuoyunun gönlünü kazanan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak.
Aslında kamuoyu bu beklentideydi.
CHP tabanı da aylardır bu talebi dile getiriyor.
Şimdi CHP yönetiminin kararı bekleniyor.
Aday olacaklar arasında en güçlü isimlerden biri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "Benim adayım Gürsel Tekin" demesi güçlü bir işaret olarak algılandı.
İşin doğrusu İstanbul İl Örgütü'nde de günlerdir bu hava hâkim.
Onlarca insan görev verilmesi için alesta bekliyor.
Belki de CHP'nin yakın tarihinde ilk kez örgüt içi böylesi bir dayanışma var.
Kısaca CHP il örgütü uzun yıllardan sonra Gürsel Tekin'in meydanlara çıkıp; "Tut elimi İstanbul" demesini heyecanla bekliyor.
Doğrusu siyaset çevreleri de çekirdekten yetişen, halkın içinden gelen bir isimin İstanbul'da etkili olacağı kanaatinde.
Bir siyaset uzmanı şöyle diyor:
"Kısa sürede dikkatleri çeken halk tipi bir siyasetçi oldu. Piyasayı biliyor, insanlarla iyi iletişim kuruyor. Siyaset hedefi de net... İstanbul'da ciddi etkisi olacak..."
Sosyal demokrat bir siyasetçi ise örgüt olgusuna dikkat çekiyor ve şöyle diyor:
"Siyasette popüler hava yaratma kadar örgüt desteği de çok önemli... Gürsel Tekin'de ikisi de var. Bu da CHP'nin yakın tarihinde ilk kez olan bir şey... Örgüt desteğini alan biri işin yüzde ellisini başarmış demektir..."
Ha bugün ha yarın, çok değil, Gürsel Tekin'in "Tut elimi İstanbul" demesi an meselesi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA