Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Şivan Perwer'den Başbakan Erdoğan'a çağrı

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde adını andığı Kürt sanatçı Şivan Perwer, önceki akşam Mithat Bereket'in TRT'de yayınlanan Pusula programının konuğuydu.
Bereket, Perwer'le Kürt sorunu ve bir süre mola verilen "Demokratik açılım" süreci üzerine uzun ve gerçekten güzel bir söyleşi yaptı. Açılıma ara verilmesine yol açan 34 kişinin Habur Sınır Kapısı'nda karşılanmasıyla ilgili görüşlerini aktaran Perwer, "Dağdan inişler şova çevrilmemeli" uyarısı yapıyor ve şöyle diyordu:
"Ben meseleye çok olumlu bakıyorum ve iyimserim. Sayın Abdullah Gül, Sayın Erdoğan azimle uğraşıyorlar. Belki bazı nahoş durumlar yüzünden durgunluk yaratıldı ama zannetmiyorum ki bu böyle devam edecek. Biraz da sabırla çevreye bakıp daha olumlu bir hale getirmek için bence bazı aralar vermek yanlış olmaz. Açılım devam ediyor ve gereken yere varacaktır."
Şivan'ın bu görüşleri sürece ne kadar katkı sunar bilinmez ama o söyleşide yaptığı bir çağrı belki de ara verilen sürece yeniden başlama şansı verir.
"Kürtlerin Pavarottisi" olarak nitelenen Şivan Perwer, 2010'un Ocak ayında Viyana Senfoni Orkestrası'yla bir konser verecek.
Aylardır bunun hazırlığı içinde...
Avrupa'nın ünlü salonları arasında yer alan House'da verilecek konserin konukları arasında Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, ailesi, bakanlar ve AB'nin ünlü simaları da olacak.
Bu konserin farklı bir açılıma dönüşmesi için Şivan Perwer şöyle bir çağrı yapıyor:
"Bu konsere Türkiye'den Başbakan Erdoğan katılsa ne güzel olur. Ya da en azından Kültür Bakanı Ertuğrul Günay katılsa... Böyle bir şey mükemmel olur. Böylece açılım sadece Türkiye'de değil, Avrupa'ya da kendini taşıyabilecek duruma gelecektir. Bunun için biz şimdiden çok güzel bir hazırlık yapıyoruz. Allah nasip ederse, sıhhatimiz iyi giderse bu işi çok güzel yapacağımıza inanıyorum."
Şivan böyle bir çağrı yapıyor.
Bu anlamlı çağrıya verilecek cevap sadece içerideki açılıma katkı sunmakla kalmayacak, Avrupa'yı da kapsama alanına alacaktır. Dahası Türkiye'ye ne zaman döneceği belli olmayan Şivan'ın dönüşü için de bir kapı aralayacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA