Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

2011 seçiminde kim neye aday?

Siyasetin iki parti arasına sıkışması "üçüncü yol"a pek şans bırakmasa da hâlâ umutlu olanlar var.
Bu nedenle seçime daha sekiz ay olmasına rağmen küçük siyasi partiler telaşlı bir hazırlık içinde… Saadet Partisi'nden ayrılan Numan Kurtulmuş da, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener de bu hesabı yapıyor.
Son günlerde DP, SP ve Türkiye Partisi arasındaki görüşmelerin hızlanması bu alandaki boşluğu doldurma telaşından kaynaklanıyor.
Bu konuda en yoğun çabayı Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener gösteriyor.
Ne yapsın, tek başına çıktığı siyasi yolculuğu hedefe ulaştıramayınca çareyi "Türkiye İnisiyatifi" adıyla yeni bir ittifak arayışında buldu.
Ona destek verenler de sırada… Bir yanda Demirel ve Cindoruk'lu DP, bir yanda yeniden siyasete dönen 84 yaşındaki Erbakan'lı Saadet Partisi öte yanda yıllardır bir çıkıp bir kaybolan Sadettin Tantan ismi var.
Tabii bu cephede yer alacaklar arasında ANAP'ın mal varlığını DP'ye teslim eden Mesut Yılmaz ve çevresini de saymak gerekiyor…
Çıkış yolu bulamayan bu çevre, inanmasalar bile "bir ihtimal tutar" mantığıyla bu birleşmenin gerçekleşmesini bekliyor. Bu arada Mesut Yılmaz'ın siyaseti bırakacağı da konuşulanlar arasında…
Dün küçük partilerin birleşmesiyle ilgili Erbakan ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu bir araya geldi.
Amaç BBP'yi de bu eski siyasilerin oluşturacağı birlikteliğe katmak.
Ama olacak gibi görünmüyor. Çünkü BBP referandum sürecinde AK Parti'nin başını çektiği "Evet" cephesinde yer aldı. Bu nedenle BBP Genel Başkanı Topçu, Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu ile birlikte bir "zeytin dalı" ittifakını tercih ediyor. Ama eğer o gerçekleştiremezse -ki gerçekleşmeyecek görünüyor- gideceği adres belli, AK Parti…
Aynı şey Kurtulmuş ve Soylu için de geçerli… Parti kurmaya kalkan Kurtulmuş'un en azından şimdilik AK Parti'ye gitmeyeceği anlaşılıyor. Soylu'nun ne yapacağı ise belli değil.
Yine de bu isimlerin AK Parti'ye gitme ihtimali, daha şimdiden ittifak arayışı içinde olan küçük partileri korkutmaya başladı.
Doğrusu "AK Parti evetçileri kendi listesinden aday gösterecek" korkusu sanal bir korku da değil.
AK Parti yüzde 58'i en yüksek oranda bir arada tutmanın hesabı içinde. Seçime yakın Aydın Menderes gibi isimlerin de aralarında bulunduğu sürpriz adayların seçmen karşısına çıkacağı bekleniyor.
CHP de biraz değişim biraz yeni isimlerle seçime giderse küçük partilerin hiçbir şansı kalmaz. Kim bilir belki de "evet"çiler AK Parti'ye giderken hayırcılar da CHP'nin kapısını çalar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA