Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Allah çocuklarınızı bağışlasın...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk kez bir gezideyim.
İstanbul Atatürk Havaalanı'nda bindiğimiz Adana uçağında kısa süreli de olsa sohbet etme fırsatı bulduk. Seçim startını verdiği için bütün konuşması seçime yönelik.
Her zamanki gibi iddialı... Özellikle de Gaziantep, Kütahya, Bursa ve Manisa gibi illerde sürpriz yapacaklarını söylüyor. Bir ara liberallere çağrısını hatırlatıp soruyorum: "bir karşılık alacak mısınız?" "Elbette. Biz çağrımızı yaptık. Zaten bizim liberallere karşı bir tavrımız yok. Onlar AK Parti'ye destek verip beklediklerini alamadı. Şimdi bize destek olmaları gerekiyor. Ben referandumda evet diyen yüzde 58'den en az yüzde iki üç oy bekliyorum."
Yeni CHP yönetimini de ilk kez bir arada görüyorum. Son günlerde, parti yönetiminde birbiriyle çelişen ve bir anlamda "CHP'de çatlak sesler var" dedirten açıklamaları yapan kişiler bir arada. Sadece "kâğıttan kaplan" Süheyl Batum ortalıkta görünmüyor.
Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Faik Öztrak, Umut Oran, İzzet Çetin, Bihlun Tamaylıgil, İsa Gök Adana'ya giden ekibin içinde...
Gürsel Tekin'e soruyorum: "Bu kavgalı görüntü sokağa yansıyor mu?"
"Halkın gündemi değil, halkın derdi işsizlik ve aş..."
Ve Çukurova'nın merkezi Adana'dayız... Uçaktan inip Adana'daki Uğur Mumcu Meydanı'na doğru hareket ediyoruz...
Kılıçdaroğlu yol boyu halkı selamlıyor. CHP otobüsünden anons yapan genç adamın sık sık yaptığı şu açıklama dikkatimi çekiyor:
"Allah çocuklarınızı bağışlasın... Dualarınızı eksik etmeyin..."
Yeni CHP'nin siyaset dili halkla buluşuyor. Arada bir CHP otobüsü duruyor ve esnaflarla çay içiliyor.
Uğur Mumcu Meydanı'na geliyoruz... Kalabalık coşkulu. Farklı rakamlar söyleniyor ama eski CHP dönemi mitinglerini izleyen biri olarak hem coşku hem de kalabalık açısından "yeni CHP"nin bir hayli fark attığını fark etmemek mümkün değil.

"Adana'da birinci olacağız"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kürsüye çıkmadan önce tek tek mitinge katılanlar tanıtılıyor. Kitleleri harekete geçiren ikinci isim hemen fark ediliyor; Gürsel Tekin...
Adana'da CHP'nin durumu fena değil. 2007 seçimlerinde yüzde 22 civarında bir oy almış. Ayrıca referandumda da "hayırcı" kentlerin başında geliyor. Yüzde 56 hayır oyuyla...
Bu oyda kuşkusuz ikinci parti olan MHP'nin katkısı var ama CHP'nin harekete geçirdiği yeni kitleler de var.
Kılıçdaroğlu kürsüye çıktığında Çukurova'nın önemli isimleriyle selamlıyor kitleleri...
Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Yılmaz Güney ve Muzaffer İzgü'nün isimlerini anınca meydan inliyor. Sonra da mitinge adını veren "İşsizlik kader değildir" üzerine konuşmasını yapıyor.
Miting dönüşü CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'la konuşuyorum...
Toprak hem halktan aldığı izlenimi hem de kamuoyunda yaratılan algıyı kıyaslıyor ve şöyle diyor:
"Biz Türkiye'nin temel meselelerini çözmek için çaba harcıyoruz. İşsizliği çözmek ve aş bulmak derdindeyiz. Halk bununla ilgileniyor. Tepedeki tartışmalar her partide olur. Bu nedenle sandıkta koalisyon yapacağız."
Dönüş yolunda son sözü Gürsel Tekin söylüyor: "Adana'da birinci parti olacağız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA