Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Seçimde CHP yüzde kaç alır?

Sürekli kamuoyu araştırmaları yayınlanıyor, televizyon ekranlarında, siyaset kulislerinde hangi partinin ne kadar oy alacağı tartışılıp duruyor.
Merak edilen soruların başında da bu seçimlerde bir sürpriz olup olmayacağı... 1991-2002 yılları arasında neredeyse her seçimde seçmen farklı bir partiyi birinci yaptı.
Şimdi 9 yıllık AK Parti iktidarından sonra bir seçime gidiyoruz. Siyasi atmosfer sarsıcı bir sürprize, yani birinci partinin değişeceğine işaret etmiyor.
Anket sonuçları da toplumun nabzı da bunu gösteriyor. Ama başka sürprizler olabilir. Bağımsızların sayısının artması ve bir partinin baraj altı kalması gibi...
Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde CHP de sürpriz bir yükseliş gösterebilir.
CHP'nin sürpriz yapabileceğine eski yönetime yakın isimler bile inanmıyor. Araştırma şirketleri ise yüzde 24-26 bandında gösteriyor.
Önceki gün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin aradı. İddialı oluşuyla bilinen Tekin, çok geniş kapsamlı bir kamuoyu araştırması yaptırdıklarını belirtip şöyle diyordu:
"İnanmayacaksın ama yeni bir kamuoyu araştırmasının sonuçları çok çarpıcı. AK Parti ile aramızdaki fark bir puana indi."
Doğrusu şu ana kadar yayınlanan kamuoyu araştırmalarının aksine CHP'nin yüzde 30'lar civarında olacağını düşünen biri olarak, bu rakamı gerçekçi bulmadım. Ama siyasette inanmak da önemlidir. "Yeni CHP" eksik bulunan projelerine, çok eleştirilen Ergenekon sanığı adaylarına rağmen siyaset yapıyor olması ve muhalefetin tek adresi nedeniyle oylarını artıracak. Yüzde 30 civarı oy CHP'de yeni yönetimi ayakta tutacağı gibi yenileşmenin de süreceğini garanti edecektir.
Daha fazlasını beklemek de ummak da gerçekçi değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA