Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP, TRT Şeş'e reklam verecek mi?

TRT Şeş, Dünya ve Türk televizyonlarında daha önce yapılan "Bir Türkü Söyle" şarkı yarışmasını bu kez Kürtçe yapıyor.
Kürtçesi Strana xwe beje... Zaman zaman Türk konukların da katılımıyla Türkçe-Kürtçe süren yarışma Kürt türkücüler için yeni ve heyecan verici bir deneyim.
Düşünsenize 80 yıllık yasaktan sonra eğitimi verilmeyen, hâlâ da verilmesi için kapı aralanmayan bir dili, yeniçağın TV formatıyla buluşturmak ve anlaşılır kılmak pek kolay değil. TRT yüzyıllık utancı ortadan kaldırdığı gibi bu zoru da bir biçimde başarıyor.
Önceki gün programı izlerken reklam arası dikkatimi çekti. Daha önce de yazmıştım, "Türkiye'nin büyük markaları TRT'yi neden yalnız bırakıyor?" diye...
Bu kez TRT Şeş'i sadece büyük markalar değil siyasi partilerin de yalnız bıraktığını gördüm.
Programın sponsorluğunu TOKİ yapıyor, reklam veren tek parti ise AK Parti. Bir an düşündüm, BDP devlet yardımı almadığı ve devlet eksenli Kürtçe televizyona karşı olduğu için reklam vermemesi anlaşılır. MHP'yi de anlamak mümkün. Peki, ya CHP?
CHP'nin Kürt toplumundan oy alma kaygısı yok mu?
Eski CHP'nin olmasa da Yeni CHP'nin genel başkanı
Kemal Kılıçdaroğlu bu kaygıyı taşıdığını söylüyor. Ve ciddi çaba harcıyor. Bu durumda bölgeye seslenen bir televizyona CHP'nin reklam vermemesi mantıklı değil.
Ayrıca, bırakın reklamdan yararlanmayı Kürtçe televizyonun gelişmesi için CHP'nin destek olması gerekmiyor mu?
Merakla izleyeceğim bakalım CHP ne yapacak...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA