Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Başbakanlar da ağlar

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın Fatih Camii'nde düzenlenecek cenaze törenine giderken bindiğim taksinin şoförü şöyle diyordu:
"Ülkesine hayırlı evlat verdi, Allah rahmet etsin..."
Taksi şoförü aslında Türkiye'nin, hatta dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın ağzından dökülen ortak duayı özetlemişti.
Fatih Camii'ne gittiğimde de duyduklarım farklı değildi. Cumhurbaşkanı Gül'den belediye meclis üyelerine, milletvekillerinden gençlik önderlerine herkesin ortak düşüncesi aynıydı.
Bu ortak düşünce ve duaya yol açan ilişkiyi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin özetledi:
"Bu evlat-anne ilişkisini Allah hepimize nasip etsin. İnşallah biz de arkamızdan Sayın Başbakanımız gibi hayırlı evlatlar yetiştiririz. Ülkemiz için, dünya barışı için çalışan bir evlat yetiştirmek, bir annenin en büyük hayali olması lazım. O nedenle Tenzile Hanım'ın öbür dünyada da çok rahat ve mutlu olduğunu düşünüyorum."
Fatih Camii gerçekten çok kalabalıktı. Camiye girişlerde tam anlamıyla bir izdiham yaşandı. Hatta bazı ünlü isimler bile içeriye giremedi... Bir ara Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'ın geri döndüğünü gördüm sonra başka kapıdan girebildi mi bilmiyorum.
Protokol kapısından siyasetçiler işadamları, sanat ve spor dünyasının bilinen isimleri girdi. Fenerbahçe Yöneticileri Ali Koç ve Nihat Özdemir, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, sanatçılar Mahsun Kırmızıgül ve Metin Şentürk ilk gözüme çarpan isimlerdi. En hareketli isim ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'dü. Etrafını saranlarla el sıkışıp hal hatır soruyordu.Sarıgül'ü gören bir AK Partili şöyle diyordu:
"Kılıçdaroğlu'nun eksikliğini Sarıgül gideriyor. Böyle acı günlerde herkesin bir araya gelmesi gerekiyor."
Başbakan Erdoğan
annesiyle son vedasında yalnız değildi ama artık annesizdi. O an, annesini kaybedenler iyi bilir, imamın "Merhumenin cenaze namazını kılıyoruz" sözcüklerinin döküldüğü andır. Boğaz düğümlenir ve gözyaşları durmaz akar. Başbakan da olsanız bu değişmez. Bir kez daha Başbakan Erdoğan'a başsağlığı, annesine rahmet diliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA