Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP "tüzük" derdinde

CHP'nin kronik hastalığı "delege savaşları" bir duruyor bir hızlanıyor. Şimdi yeni bir hareketlenme var. Baykal ve Sav'cılar son kozlarını, Kılıçdaroğlu ve çevresi de iktidarın avantajıyla son tangolarını oynamaya hazırlanıyor. Bir taraf tüzük kurultayı peşinde, öteki taraf hızla kongreleri bitirip kadrosunu oluşturma derdinde.
Baykalcılar "demokrat bir tüzük" için 250 imza toplama kampanyası başlattı. Ancak Kılıçdaroğlu ve ekibi de hızla kongre sürecini başlatarak muhalefetin bu talebini boşa çıkartmaya çalışıyor.
İşte bu kavgada genel sekreter Bihlun Tamaylıgil'in ilginç çıkışı dikkat çekiyor. Usta bir manevrayla Tamaylıgil, mevcut yönetimin planını bozmak için kongrelerin yapılacağı yer, saat ve delege listesinin genel merkeze bildirilmesini istiyor.
"Bunda ne var" diyebilirsiniz. Ama CHP'nin alışkanlığıdır kongreleri oldubittiye getirip ekibini oluşturmak. İşte Tamaylıgil buna izin vermek istemiyor. Anlaşılan kavga yönetimin içinde de sürüyor.
Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, tüzük kurultayı çağrılarının etkisini azaltmak için şu mesajı veriyor: "Martta ilçe kongrelerimiz başlıyor. Bir genelge yayınlayacağız, her ilçe kongresinde gündeme bu maddenin eklenmesini istiyoruz. Tüzük değişikliklerinden beklentiler nedir? Daha sonra 81 il kongresinde de tartışılsın ve haziranda tam hazır olalım, temmuz veya ağustosta rahatlıkla tüm tartışmalar bitmiş bir biçimde bu kurultayı yapalım istiyoruz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA