Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Erzurum'da milletler gecesi

İki gündür Erzurum'dayım. Dünyanın 36 ülkesinden 200 gazeteci arkadaşımızı ağırlıyoruz. Kayak Federasyonu'yla birlikte Erzurum Palandöken Dedeman Kayak Pisti'nde düzenlediğimiz açılış gecesine Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da katıldı.
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve yardımcısı Ali Oto'nun hem açılış gecesi hem de organizasyonun sürdürülmesindeki çabaları övgüyü değerdi.
Gazeteciler olimpiyatı olarak nitelenen bu organizasyon ne yazık ki hava koşullarının gazabına uğradı. Buna rağmen dünyanın dört bir yanından gelen gazeteciler, hem kaymaya çalıştılar hem de etkinliklere katılarak moral buldular. Önceki akşam yapılan "milletler gecesi" bu açıdan görülmeye değerdi. Dünyanın 36 ülkesini temsilen masalar kuruldu. Her masada bir ülke vardı ve kendi yiyecek ve içeceklerini sunuyordu. Renkli ve hareketli bir geceydi. Türkiye'yi Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği, birbirinden güzel yiyeceklerle temsil etti.
Ruslar havyar ve votka ile Norveçliler somon balığıyla, Amerikalılar fırında hindileriyle, İtalyanlar ise makarna ve şaraplarıyla göz doldurdu. Türkiye Kayak Seven Gazeteciler Derneği Başkanı Sevgili Yazgülü Aldoğan geceler ve etkinliklerden çok katılımın önemli olduğunu bertiyor ve şöyle diyordu:
"Bu yıl Türkiye'de düzenlenen olimpiyata rekor katılım var. Gurur duyuyoruz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA