Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yalnızçam'a işadamı aranıyor

Bir hafta önce gittiğim Kars Ardahan gezisinde yeni bir kayak merkezi keşfettim; Yalnızçam... Bu isim, merkezin sadece muhteşem görünümlü çamların olduğu bir bölgede kurulmasından geliyor.
Çamlar dışında bölgede, bir idare binası, bir kafe - restoran ve bir teleski var, o kadar. Buna rağmen hafta sonları bölge halkı akın akın oraya gidiyor ve kayak yapıyor.
Ardahan Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, çam ormanları arasında kristal kardan oluşan pistleriyle bölgenin yeni kayak merkezi için bir tek şeye ihtiyaç olduğunu söylüyor: Yatırımcıya...
Yalnızçam'a yatırım yapacak işadamları için Ardahan Özel İdaresi otel yerlerini ayırmış bile... Yetkililer yatırımcılara bir de "sıfır bürokrasi" sözü veriyor. Yani Ardahan Valiliği kış turizmine yatırım yapacak "işadamı" arıyor.
Bu arada Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başka bir haber veriyor: "Rusya'da en çok beyaz et tüketiliyor. Bu bölgeye teşvik de veriliyor. Büyük tavuk çiftlikleri kuranların Rusya pazarında şansı büyük."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA