Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'nin yerel atağı

Muhalefetin, gelecek üç yılda AK Parti'nin olası seçim senaryolarına ne kadar hazır olduğunu sorunca ilk cevap CHP'den geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, yarın yani 23 Mayıs'ta İstanbul'da "Yerel Seçim Projeksiyonları"nın tartışılacağı bir toplantı yapıyor. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılıyor.
Ama asıl konuklar CHP'nin 81 il başkanı, nüfusu 100 bini aşan 60 belediyenin belediye başkanı ve uzmanlar. Dışarıdan bakınca CHP'nin daha çok içe yönelik bir mücadele yürüttüğü görülse de Günaydın'a göre bu bütün gerçeği yansıtmıyor.
Farklı olasılıkları dikkate alarak bir hazırlık yaptıklarını belirten Günaydın şöyle diyor: "Üç aydır çalışıyoruz. 100'ü aşkın noktada belediyelerle ilgili kamuoyu yoklaması yapıyoruz. Belediyelerin performansını değerlendiriyoruz. Tabi sadece bunlarla ilgilenmiyoruz. AKP'nin Büyükşehir'lerin sınırlarını genişleten 29 ili 'Bütün Şehir' yapmayı hedefleyen hazırlığını da yakından izliyoruz."
Büyükşehir'den "bütün şehir"e geçişin neler getireceğini ve CHP'nin yerel hazırlığının neler olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA