Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sinop'ta Tarabalar sergisi

Tanıtım metnini okuduğumda "tarabalar" kelimesi dikkatimi çekti. İlk kez karşılaşıyordum. Google'a girip baktım, sadece "taraba" kelimesi vardı ve karşısında "tahta perde" yazıyordu. Oysa tarabaların yaşama ilişkin daha derin bir anlamı olduğunu gönderilen o metinden öğrendim.
Sinop'un Ayancık ilçesinde Fotoğraf sanatçısı Volkan Atılgan, 27 Ağustos'ta bir fotoğraf sergisi açıyor. Serginin adı "Tarabalar..."
Ne anlama geldiğini şöyle anlatıyor:
"Tarabalar hem gündelik yaşamları hem de içe dönük olan ile ortak alanı birbirinden ayıran sınırlardır. Tarabaların ardındaki gündelik yaşam eğlence, düğün, cenaze ve ulusal bayramlar gibi faaliyetlerle dışarı taşar; aileleri birbirinden ayıran sınırlar erir, görünmez olur. Kent halkı ortak alanlarda boy gösterir, birlikte eğlenir, birlikte yer, içer, kutlar, birlikte anımsar, kutsar. Ardından herkes yine tarabalarının ardına; gündelik yaşamlarına döner."
Sanatçı Atılgan, Ayancık'ta iç içe geçen bu yaşamları, geçmişten bugüne aile fotoğrafları albümleriyle ortaya koymaya çalışıyor.
Görenlerin kendi geçmişinden izler bulacağından eminim. Orada, uzakta Anadolu'nun Ayancık ilçesinden bir fotoğraf sergisi var, haberiniz olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA