Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Başbakan, Soylu'yla ne konuştu?

Önümüzdeki üç yıl derin sorunlar ve üst üste gelen seçimlerle bir hayli kritik geçecek.
Bu kritik süreç siyasette de taşları yerinden oynatacak gelişmelere gebe.
Siyasi ataklar, yeni ittifaklar, ayak oyunları, tuzaklar sürpriz olmayacak.
Daha önce de yazdım "değişim ve demokrasiden" yana duruşuyla AK Parti, hem alternatifsizliğini sürdürüyor hem de hamle üstünlüğünü...
Tam da bu nedenle, genel seçimlere üç yıl kala önemli iki siyasi aktör AK Partiye geçiyor; Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu. Başbakan Erdoğan, bir süre önce Kurtulmuş'la görüştü. Dün de eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ile Haliç Kongre Merkezi'nde buluştular.
Bir buçuk saate yakın süren görüşme siyaset açısından önemliydi çünkü Soylu, eski merkez sağın yeni nesil demokrat kesimini temsil ediyordu ve referandumdaki rolüyle özgün bir kimliğe sahipti. Bu nedenle hem AK Parti'ye geçişi hem de "AK Parti tercihi" anlamlıydı.
Angajesi yoktu ve AK Parti'ye sadece "ortak düşünceler" nedeniyle geçiyordu.
Genel siyasete geçişini yakından izlediğim Soylu'yu görüşme sonrası aradım ve sordum:
Nasıl geçti?
"Çok samimi bir görüşme oldu" dedikten sonra devam etti: "Sayın Başbakan'ın aradığı şey, demokrasiye, millete inanmış herkesi bir araya toplamak.
Türkiye'yi hem 2023 hedeflerine ulaştıracak, hem de 21'inci yüzyıla taşıyacak politikaları oluşturmaya çalışmak. AK Parti'nin, çok dinamik bir yapı üzerinde hareket ettiğini, bu nedenle oy veren vermeyen herkesi kapsayarak daha ileri götürülebileceğini anlattı. 'Bunu gelin beraber yapılım' dedi."
Peki, Soylu ne cevap vermişti?
"Onur duyduğumu söyledim. Türkiye'deki en güçlü siyasal merkezin, yani AK Parti'nin güçlendirilmesine katkı sunmak, onun Türkiye'nin ikinci sıçramasını gerçekleştirme mücadelesine destek olmak istiyoruz. Çünkü Türkiye'de DP, AP ve Özal dönemlerindeki ikinci sıçramalar darbelerle engellendi. Şimdi Türkiye'nin önünde büyük bir fırsat var. Milletimiz bu fırsatı yönetmelidir. Bunu da AK Parti eliyle yönetecektir. Başbakan, ufku, vizyonu ve ortaya koyduğu siyaset anlayışıyla Türkiye'ye yeni bir pencere açıyor."
Ve son bir not: Büyük olasılıkla Kurtulmuş ve Soylu 30 Eylül kongresinden önce özel bir törenle AK Parti'ye geçecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA